Dokázal, že vie hrať aj bez McDavida. Draisaitl prvou hviezdou týždňa

Národná hokejová liga (NHL) v pondelok, ako zvyčajne, vyhlásila mená troch najlepších hráčov uplynulého týždňa. Stali sa nimi útočníci Leon Draisaitl s Tylerom Toffolim a brankár Andrej Vasilevskij.

1. HVIEZDA – LEON DRAISAITL (EDMONTON OILERS)

Draisaitl nazbieral 10 bodov (3+7) v štyroch zápasoch s bilanciou 3-1-0. Bodoval vo všetkých, vrátane troch viacbodových zápisov. V sezóne ich má na konte už 29, najviac v lige. Strelil aj svoj 10. víťazný gól v ročníku, s ktorými je tiež ligovým lídrom. Zaznamenal jeden trojbodový (1+2) i jeden štvorbodový výkon (1+3). Naplno využíva absenciu Connora McDavida a už má na čele produktivity súťaže náskok 13 bodov. V 59 zápasoch získal 95 bodov (34+61). V nižšom počte duelov ich mal toľko na konte naposledy Sidney Crosby v sezóne 2006/07 (56).

2. HVIEZDA – ANDREJ VASILEVSKIJ (TAMPA BAY LIGHTNING)

Vasilevskij vychytal tri víťazstvá pri úspešnosti zákrokov 94,9 % a priemere 1,64 inkasovaného gólu, aby pomohol tímu predĺžiť sériu výhier na 10 zápasov. Dokopy inkasoval len päťkrát, pričom postupne zastavil 35, 29 a 30 striel. Aktuálne ťahá osobnú šnúru ôsmich triumfov a doviedol svoje mužstvo aspoň k zisku bodu už v posledných 21 dueloch (19-0-2). Dokázal to len ako šiesty rôzny brankár v ligovej histórii. V tejto sezóne vyhral už 32-krát, najviac v NHL a s náskokom siedmich výhier pred druhým najlepším gólmanom.

3. HVIEZDA – TYLER TOFFOLI (LOS ANGELES KINGS)

Toffoli strelil štyri góly v dvoch víťazných zápasoch. V prvom dueli skóroval raz, v druhom zaznamenal hetrik, vrátane rozdielového gólu v poslednej minúte. Stal sa prvým hráčom v ligovej histórii s troma gólmi v zápase hranom pod holým nebom. S 18 gólmi je najlepším strelcom tímu v tejto sezóne. Len dva mu chýbajú, aby štvrtýkrát v kariére pokoril 20-gólovú métu. V 58 dueloch dokopy nazbieral 34 bodov.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 17. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL