Černák sa tešil z rekordnej výhry, Ekblad začína naháňať Švehlu

V piatich pondelkových zápasoch NHL sa predstavili dvaja Slováci a ani jeden z nich nebodoval. Z víťazstva sa tešil len obranca Erik Černák, ktorý sa opäť prezentoval fyzickou hrou.

COL - TBL 3:4 PP

Kučerov rozhodol o rekordnej výhre Tampy, Rantanen utrpel zranenie

Nikita Kučerov ukradol puk Nathanovi MacKinnonovi a v štvrtej minúte predĺženia rozhodol o výhre 4:3 nad Coloradom, vďaka ktorej vyhrala Tampa už 11. zápas po sebe, čo predstavuje nový klubový rekord. Cameron Gaunce a Alex Killorn skórovali v rozmedzí 16 sekúnd v druhej tretine, v ktorej skóroval aj Steven Stamkos predtým, ako sa Colorado postavilo znova na nohy a vynútilo predĺženie. Pre Stamkosa išlo o 800. zápas v kariére a na gól mu prihrával Brayden Point, ktorý bodoval v 11. zápase po sebe – ide o najdlhšiu aktívnu bodovú sériu v NHL a jeho najdlhšiu v kariére. Curtis McElhinney i Pavel Francouz čelili 27 strelám. McElhinneyho prekonali Andre Burakovsky, MacKinnon a Valerij Nučuškin. Cale Makar zaznamenal svoju 31. asistenciu v sezóne, čím vyrovnal klubový rekord Bruce Bella z ročníka 1984/85 v počte asistencií získaných obrancom nováčikom. Ranou pre Avalanche bolo, že v druhej tretine narazil do mantinelu Mikko Rantanen a duel pre zranenie nedohral. Na ľade sme videli aj Erika Černáka, ktorý vo víťaznom drese odohral 21 minút a 39 sekúnd. Pripísal si dva plusové body, jednu strelu, menší trest za sekanie, dva bloky a aj šesť bodyčekov, s ktorými viedol zápas.

Odporúčame:
Grubauer, Calvert a teraz aj Rantanen. Na týždne ho vyradil Černák + video

Kučerov rozhodol z úniku zápas:


Dva rýchle góly, Gaunceho prvý v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. S. Stamkos (TBL)

VGK - WSH 3:2

Vegas zdolalo Capitals, Ovečkin opäť nebodoval

V akcii bol aj útočník Richard Pánik, ktorý nebodoval a ani sa nemohol tešiť z víťazstva. Jeho Washington prehral s Vegas 2:3 a Alex Ovečkin sa opäť nepriblížil k 700. gólu v kariére – nebodoval už v piatom zápase po sebe. Golden Knights vyhrali tretí zápas po sebe vďaka vybudovaniu trojgólového vedenia a 25 zákrokom Marc-Andre Fleuryho. O góly sa postarali Nick Holden, Reilly Smith a Max Pacioretty. Fleuryho prekonal len T.J. Oshie, ktorý dvoma gólmi skresal v tretej tretine náskok domácich. Braden Holtby kryl 26 striel, ale na odvrátenie štvrtej prehry z posledných piatich duelov Capitals to nestačilo. John Carlson asistoval, aby dosiahol svoj 70. bod v sezóne už v 58. zápase – rýchlejšie to za posledných 30 rokov dokázali len štyria iní obrancovia. Pánik odohral 13 minút a 41 sekúnd, počas ktorých sa prezentoval troma bodyčekmi.

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty (VGK), 2. N. Holden (VGK), 3. T. Oshie (WSH)

SJS - FLA 3:5

Stralman rozhodol o výhre nad Sharks

Anton Stralman strelil rozhodujúci gól, Sergej Bobrovskij urobil 29 zákrokov a Florida zdolala pomerom 5:3 nad San Jose. Tím zo Sunrise vyhral len po druhý raz z ostatných ôsmich duelov, keď skórovali aj Jevgenij Dadonov, Mike Hoffman, Colton Sceviour a do prázdnej brány Vincent Trocheck. Aaron Ekblad zaznamenal dve asistencie, aby sa s 204 bodmi zaradil pred Jaya Bouwmeestera na druhé miesto historického bodovania obrancov Floridy, ktorému s 290 bodmi kraľuje Slovák Róbert Švehla. Panthers vyhrali štvrtý vzájomný zápas po sebe Dylan Gambrell, Kevin Labanc a Timo Meier strelili góly Sharks, Aaron Dell opustil duel s 23 zákrokmi. Kalifornský tím vyhral štyri zápasy z predošlých piatich. V pondelkovom dueli sa mu zranil Antti Suomela.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Aaron Ekblad sa v pondelok stal 2. najproduktívnejším obrancom v histórii Panthers. Tým najproduktívnejším je stále Róbert ŠVEHLA 👍

Príspevok, ktorý zdieľa SlovakNHL.sk (@slovaknhl_sk),


Hviezdy duelu: 1. A. Ekblad (FLA), 2. C. Sceviour (FLA), 3. D. Gambrell (SJS)

CGY - ANA 6:4

Mangiapane doviedol Flames k výhre nad Ducks

Andrew Mangiapane vsietil hetrik a pridal asistenciu, aby doviedol Calgary k výhre 6:4 nad Anaheimom. Ducks viedli 3:1, keď obrat naštartovali dvoma gólmi za 19 sekúnd Mangiapane a Sam Bennett. Obrat zavŕšil Matthew Tkachuk, ktorý sa stal štvrtým hráčom v klubovej histórii s troma 20-gólovými sezónami pred 23. narodeninami. Strelecky sa presadil aj Sean Monahan, Cam Talbot kryl 26 striel. Prekonali ho Adam Henrique, Jakob Silfverberg, Nicolas Deslauriers a Devin Shore. Ryan Miller opustil duel s 37 zákrokmi. Kým Flames vyhrali štvrtý zápas zo šiestich, Ducks štvrtý zápas zo šiestich prehrali.

Odporúčame:
Mangiapane sa tešil z prvého hetriku. Tréner ocenil jeho pracovitosť + video

Dva góly za 19 sekúnd:


Hviezdy duelu: 1. A. Mangiapane (CGY), 2. M. Tkachuk (CGY), 3. M. Backlund (CGY)

ARI - NYI 2:1

Coyotes zaknihovali druhú výhru po sebe

Antti Raanta zastavil 25 striel, Conor Garland strelil svoj 20. gól v sezóne a Arizona porazila Islanders 2:1, aby vyhrala dva zápasy po sebe prvýkrát za viac ako mesiac. Strelecky sa presadil aj Clayton Keller, ktorý z hráčov, ktorí debutovali v NHL v drese Coyotes potreboval druhý najnižší počet zápasov k dosiahnutiu 50. gólu v kariére – 229. Menej ich potreboval len Daniel Briere – 181. O jediný gól New Yorku sa postaral Anthony Beauvillier. Prihrával mu naň Andy Greene, ktorého tím získal o deň skôr z New Jersey. Semion Varlamov urobil 30 zákrokov a „Ostrovania“ prehrali tretí duel po sebe. „Myslím si, že sme trafili asi štyri tyčky, mali sme únik, jeden puk sa odrazil od konca brankárovej hokejky. Hovorí sa, že je to hra palcov, ale teraz je to už hra centimetrov,“ poznamenal tréner Barry Trotz.

Hviezdy duelu: 1. A. Raanta (ARI), 2. C. Garland (ARI), 3. C. Dvorak (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (WSH) 13:41 0 0 0 0 0 0 3
E. Černák (TBL) 21:39 0 0 0 +2 2 1 6



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 02. 2020 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL