Canadiens sa vrátia do zostavy zranení hráči. Vrátane Webera

Po tom, čo zámorský odborník Nick Kypreos informoval o možnom ohrození hráčovej budúcnosti, by sa obranca Montrealu Shea Weber mohol postarať o prekvapivo rýchly návrat do akcie.

Kypreos hovoril o tom, že by Weberovi mohlo ďalšie zranenie členka ohroziť kariéru, krátko predtým, ako Canadiens informovali, že napokon veterán vynechá pre zranenie len 4-6 týždňov. Nakoniec by však nemusel byť mimo hry ani tak dlho.

Tréner Claude Julien po pondelkovom tréningu povedal, že by mohol mať kapitána k dispozícii už v utorkovom zápase proti Detroitu. Weber, ktorý vynechal pre zranenie predošlých šesť duelov, na tréningu trénoval v páre s Benom Chiarotom a korčuľoval aj v prvej presilovkovej formácii.

Tridsaťštyriročný Kanaďan odohral v tejto sezóne 55 zápasov, v ktorých zaznamenal 34 bodov za 13 gólov a 21 asistencií. V priemere hrával 24 minút a 18 sekúnd na zápas.

Julien priniesol aj ďalšie dobré správy – v utorok by mohli opäť hrať aj útočníci Paul Byron, ktorý nehral od 15. novembra pre zranenie kolena, a Jonathan Drouin, ktorý vynechal sobotný duel pre poranenie členka. Štart Brendana Gallaghera (horná časť tela) je otázny.

DOPLNENÉ: Je to oficiálne. Shea Weber sa v utorkovom zápase proti Detroitu vráti do akcie výrazne skôr, ako sa očakávalo. Tréner Claude Julien potvrdil aj návrat Paula Byrona, kým nad Gallagherom visí stále otáznik. Eric Engels informuje aj o návrate Jonathana Drouina.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL