Tatar medzi top 10 hráčmi na výmenu. Bude ho chcieť Colorado?

Slovenský útočník Tomáš Tatar sa v tejto sezóne spájal s odchodom z Montrealu pomerne často. Jeho meno sa už spájalo s Pittsburghom, Dallasom, Edmontonom a teraz sa najnovšie spája aj s Coloradom.

Avalanche budú potrebovať posily do útoku, pretože v krátkom čase prišli o Nazema Kadriho, Matta Calverta i Mikka Rantanena. Joe Sakic bude mať týždeň na to, aby mužstvu dodal viac útočnej sily a potvrdil tým, že to s útokom na Stanleyho pohár v tejto sezóne myslí vážne.

Keďže denverský tím už prišiel o možnosti získať Blakea Colemana či Tylera Toffoliho, Mark Kiszla z denníka Denver Post navrhuje práve Tatara, prípadne Lukea Glendeninga či Darrena Helma z Detroitu.

Ďalší zámorský novinár, Jared Clinton z The Hockey News, medzitým zaradil Tatara do zoznamu 10 hráčov, ktorým v tejto sezóne nekončí zmluva a mohli by byť najlepšími adeptmi na posilnenie mužstiev pred prestupovou uzávierkou.

„Tímy, ktoré hľadajú góly do druhého alebo tretieho útoku, určite zaujme Tatar, ale akákoľvek akvizícia 29-ročného hokejistu sa stretne s určitým množstvom obáv. Áno, hrá v ostatných dvoch sezónach za Montreal neskutočne dobre, ale jeho nepekné pôsobenie po prestupovej uzávierke u Golden Knights ešte stále máme v pamäti. Sú to menej ako dva roky, čo Golden Knights vymenili za Tatara voľbu v prvom, druhom a treťom kole draftu a takmer celé play-off strávil na tribúne. To by niektoré tímy mohlo odstrašiť,“ napísal o ňom.

Okrem Tatara zaradil do prehľadu aj Ondřeja Kašeho z Anaheimu, Colina Millera z Buffala, Vincenta Trochecka z Floridy, Jeffa Petryho z Montrealu, Alexandara Georgieva z Rangers, Erica Staala z Minnesoty, Jonasa Brodina z Minnesoty, Aleca Martineza z Los Angeles a Marcusa Sorensena zo San Jose.

Potom je tu ešte novinár, ktorý si výmenu Tatara nevie predstaviť. Marc de Foy z denníka The Montreal Journal tvrdí, že nedáva zmysel zbavovať sa člena jediného útoku, s ktorým v tíme môže vládnuť spokojnosť.

„Pokiaľ ide o Tatara, len ťažko si dokážem predstaviť (generálneho manažéra) Marca Bergevina, ako sa zbavuje ľavého krídelníka jedinej útočnej formácie, ktorá mu funguje,“ poznamenal de Foy.

Ako to nakoniec dopadne, uvidíme už čoskoro. Prestupové obdobie sa uzavrie už v pondelok a my budeme pri tom s naším tradičným online prenosom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 02. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL