Red Wings zostávajú pred uzávierkou trpezliví

Prezident tímu Detroit Red Wings, Chris Ilitch, vyjadril v utorok dôveru generálnemu manažérovi Steveovi Yzermanovi a povedal, že klub aj napriek neuspokojivým výsledkom zostane trpezlivý.

Red Wings sú momentálne s bilanciou 15-43-4 posledným tímom NHL a play-off nehrali tri roky po sebe. Yzerman je generálnym manažérom klubu od 19. apríla a teraz ho čaká v tejto pozícii prvá prestupová uzávierka.

„Nemal ešte skutočnú príležitosť mať väčší vplyv, pretože je tu len pár mesiacov,“ povedal Ilitch. „Myslím si, že je prvý draft bol úspešný. Snaží sa robiť veci, ktoré náš tím zlepšia a skutočne vytvoria prostredie, v ktorom sa veľa našich mladíkov môže rozvíjať. Viem, že jeho stratégiou je aj naďalej získavať talenty s potenciálom NHL.“

Ilitch tiež povedal, že Yzerman sa zameriava na budovanie mužstva cez drafty. Preto by potenciálne rád aj nakopil viac draftových volieb. Otázkou však je, ako veľmi budú chcieť ostatné tímy to, čo im on ponúkne.

„Z môjho uhla pohľadu urobil doteraz excelentnú prácu. Je vo svojej úlohe len veľmi krátko, ale myslím si, že Steve je profesionál. Už to dokázal. Vie, čo treba urobiť a ide podľa svojho plánu. Myslím si, že všetci z nás musíme byť trpezliví, pretože tieto veci nejaký čas trvajú,“ dodal Ilitch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL