Penguins by mohli byť pred uzávierkou aktívni. Brankári v ohrození nie sú

Tím Pittsburgh Penguins by mohol byť pred prestupovou uzávierkou, ktorá nastane v pondelok, aktívni. Tvrdí to generálny manažér Jim Rutherford.

Ten už 10. februára získal od Minnesoty útočníka Jasona Zuckera. Napriek tomu by ešte rád posilnil útok a nebol by ani proti získaniu obrancu, ktorý by spevnil zadné rady.

„Ak by sme mohli pridať ďalšieho útočníka, ktorý by nám dodal viac rovnováhy do našej top 12, urobili by sme to, ak by to bol niekto, o kom by sme si mysleli, že k nám zapasuje,“ povedal Rutherford.

O tom, či bude chcieť získať aj obrancu, nakoniec rozhodne stav zranených „zadákov“ Briana Dumoulina a Johna Marina.

„Niekedy ku koncu tohto týždňa budeme mať o nich novinky. Tá informácia potom rozhodne, či si ešte pridáme aj obrancu,“ poznamenal Rutherford.

Penguins majú momentálne k dispozícii troch talentovaných brankárov schopných chytať na úrovni NHL. Často sa práve oni skloňovali s možnou výmenou. Rutherford však naplánuje vymeniť Tristana Jarryho, Matta Murraya ani Caseyho DeSmitha.

„Nemám záujem meniť našich brankárov. Najlepšia vec, ktorú som počul v hokeji je, že ak nemáte brankára, až vtedy si uvedomíte jeho dôležitosť,“ skonštatoval bývalý brankár.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL