Spurgeon dosiahol hetrik ako druhý obranca v histórii Wild + video

Minnesota v piatok zdolala Edmonton 5:3 napriek tomu, že trikrát prehrávala. O záverečný obrat sa postaral Jared Spurgeon, ktorý strelil tri góly po sebe. V rodnom meste.

Cesta za prvým hetrikom v kariére začala v strede druhej tretiny, keď Spurgeon vyrovnal stav na 3:3. V strede tretej tretiny vsietil rozhodujúci gól a v 59. minúte pridal poistku do prázdnej brány.

Tridsaťročný rodák z Edmontonu sa stal len druhým obrancom v histórii Minnesoty, ktorý vsietil hetrik. Pripojil sa k spoluhráčovi Ryanovi Suterovi, ktorý to dokázal ešte 4. januára 2014.

„Už je to dlhý čas, pravdepodobne som hetrik strelil naposledy ešte ako žiak. Dokázať to tu, na mieste, na ktoré mám veľmi veľa spomienok – mali sme s mojím dedkom permanentky a sledovali sme tu zápasy s mojim bratom a bratrancami – je špeciálne,“ povedal Spurgeon.

„Moje sestra, švagor a neter tu dnes boli spolu s mojom mamou a otcom. Moja babka zase zápas sledovala doma s mojou tetou a ujom. Bolo úžasné získať aj víťazstvo, aby sme pokračovali v tabuľkovom vzostupe, čo je pre nás dôležité.“

Spurgeon odohral v tejto sezóne 53 zápasov, v ktorých strelil desať gólov a nazbieral 28 bodov. Vlani si vytvoril osobné maximum so 14 gólmi a 43 bodmi.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 02. 2020 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL