12 minút chaosu: Sorokin bol vymenený, potom nebol

Iľja Sorokin je považovaný za jedného z najlepších brankárov mimo NHL. V sobotu sa jeho meno postaralo o menší rozruch. Najskôr bol vymenený a potom nebol. Na tejto emočnej vlne sa zviezli najmä fanúšikovia Islanders, ktorým práva na tohto brankár patria.

Už dlhšie sa hovorí o tom, že by Islanders chceli priviesť hviezdu KHL do Severnej Ameriky a práve pre to aj angažovali Semiona Varlamova, ktorý by mu mal pomôcť s prechodom.

Preto mnohých v sobotu šokovala informácia, že New York Sorokina vymenil do Chicaga. Fanúšikovia tímu z Long Islandu boli zmätení, sklamaní i nahnevaní.

Všetko začal Sergej Fedotov, ktorý povedal, že práva na Sorokina v NHL budú čoskoro vymenené do Chicaga. Takmer okamžite však túto informáciu poprel Igor Jeronko, ktorý povedal, že brankár je blízko k zmluve s Islanders a že na 99 % príde v budúcej sezóne do NHL.

Výmena by nedávala zmysel a Jeronkov status mohol fanúšikov upokojiť, no potom prišiel renomovaný Darren Dreger z TSN, ktorý informoval: „Zdroje hovoria, že Islanders vymenili práva Iľju Sorokina do Chicaga.“

Práve táto informácia najviac zaskočila fanúšikov Islanders, pretože Dreger patrí medzi najrešpektovanejších „insiderov“ a nepíše špekulácie len tak z brucha. O 12 minút však tento chaos skončil, keď práve Dreger priznal svoj omyl.

„Sorokin nebol vymenený do Chicaga. Napriek faktu, že jeho spoluhráči a iní ľudia v Moskve verili, že je tomu tak. Zdroje zo Chicaga mi potvrdili, že k žiadnej výmene nedošlo. Moja chyba,“ poznamenal.

Aj toto so sebou môže priniesť záver prestupového obdobia...


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL