Senzácia: Rolbár vychytal víťazstvo a prekonal rekord NHL

Tím Carolina Hurricanes v sobotu porazil Toronto Maple Leafs 6:3 v celku netradičným spôsobom – využitím troch brankárov. Nepriazeň osudu sa stala nezabudnuteľným zážitkom pre jedného rolbára.

Dave Ayres pracuje ako rolbár v tíme Toronto Marlies z nižšej AHL. Na sobotný zápas medzi Maple Leafs a Hurricanes bol v rezerve ako pohotovostný brankár. Nakoniec jeho chvíľa prišla v strede zápasu, keď sa prvýkrát v živote postavil do brány v NHL.

Poďme však pekne od začiatku. V bráne Caroliny štartoval James Reimer, ktorý však už po šiestich minútach hry opustil duel so zranením dolnej časti tela, keď do neho zhodil obrancu Hurricanes domáci Zach Hyman.

Do brány prišiel Petr Mrázek a v tom čase sa Ayres pre istotu začal pripravovať na prípadný záskok. A k tomu nakoniec došlo v strede druhej tretiny, keď s českým brankárom kolidoval Kyle Clifford a spôsobil mu zranenie.

Ayres vstupoval do brány za stavu 4:1. V druhej tretine ho prekonali John Tavares a Pierre Engvall, ale Hurricanes skórovali ešte dvakrát v úvode tretej tretiny, v ktorej Toronto vyslalo na hosťujúcu bránu sedem striel.

Ayres nakoniec pomohol k výhre ôsmimi zákrokmi a stal sa prvou hviezdou zápasu. V 42 rokoch a 194 dňoch sa stal najstarším brankárom v histórii NHL, ktorý vychytal víťazstvo pri svojom debute. Predošlý rekord držal Hugh Lehman s 41 rokmi a 21 dňami.

„Bolo to skvelé. Samozrejme, tá druhá tretina bola trochu roztrasená, ale povedal som chalanom v šatni, že keď prídeme do tretej tretiny, tak budem upokojený a pripravený vyhrať tento zápas,“ povedal po zápase.

„Bolo to úžasné. Samozrejme, bol to najväčší zážitok môjho života. Na tomto ľade som bol často, ale bez fanúšikov. Keď ich k tomu pridáte, tak je to úplne iná hra. Stane sa to len raz za život, ale beriem to všetkými desiatimi.“



Yeah, this is one we'll all remember. https://t.co/4gjOPlb9My

— NHL (@NHL) February 23, 2020



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL