Detroit nenechal dvoch hráčov hrať. Jedného už vymenil

Tím Detroit Red Wings nastúpil do nedeľného zápasu proti Calgary Flames bez útočníka Andreasa Athanasioua a obrancu Mikea Greena. Obaja nehrali z preventívnych dôvodov.

Tento krok urobilo vedenie tímu len deň pred koncom prestupového obdobia. Ansar Khan z MLive informuje, že tím nechcel riskovať ich zranenie pred možnými výmenami.

Red Wings budú na prestupovom trhu v pondelok vystupovať ako predávajúci a Athanasiou s Greenom sú v poslednom roku svojich zmlúv, čo z nich robí atraktívnu voľbu pre tímy, ktoré si chcú posilniť zostavu pred play-off.

Dvadsaťpäťročný Athanasiou je jedným z najrýchlejších korčuliarov v lige a v 46 zápasoch tejto sezóny zaznamenal 10 gólov a 14 asistencií. V tejto sezóne ho trápi nižšia strelecká úspešnosť, vlani nastrieľal 30 gólov.

Tridsaťštyriročný Green môže vymenovať 10 tímov, do ktorých by výmenu neakceptoval. V 48 zápasoch tohto ročníka nazbieral len 11 bodov, ale je dobre známy pre svoje schopnosti vyvážať puk a zapájať sa do ofenzívy.

DOPLNENÉ: A skúsenejší z dvojice už bol v nedeľu neskoro večer aj vymenený. Greena získal Edmonton za útočníka Kylea Brodziaka a podmienečnú draftovú voľbu v roku 2020 alebo 2021. Red Wings si, podľa Pierra LeBruna z TSN, udržia polovicu obrancovho platu aj „cap-hitu“.

Mark Spector informuje o podmienke draftovej voľby. Detroit získa voľbu v štvrtom kole draftu 2020, ale ak sa Oilers v tomto ročníku dostanú do finále Západnej konferencie a Green odohrá aspoň polovicu zápasov, tak namiesto nej získa voľbu v treťom kole draftu 2021.

Brodziak je v tejto sezóne celý čas na listine dlhodobo zranených hráčov pre problémy s chrbticou.



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL