Výmena Tatara by ma extrémne prekvapila, tvrdí odborník

Tím Montreal Canadiens v nedeľu vymenil Iľju Kovaľčuk do Washingtonu, čím sa naplnili niektoré špekulácie. V nich sa v tejto sezóne často vyskytoval aj Tomáš Tatar. Vymenia ho „Habs“ v posledný deň prestupového obdobia?

Zámorský odborník Eric Engels z televízie Sportsnet si to nemyslí. Dokonca neočakáva ani výmenu obrancu Jeffa Petryho.

„Neviem, čo sa stane od teraz do zajtra do štvrtej popoludnia (nezabúdajte, že výmeny sa oznamujú aj po tretej, keď sa oficiálne zaregistrujú), ale práve teraz by som bol extrémne prekvapený, ak by Tomáš Tatar alebo Jeff Petry boli vymenení,“ poznamenal Engels.

Tatar podáva v tejto sezóne veľmi dobré výkony a momentálne s 21 gólmi a 55 bodmi vedie svoj tím. Keďže Canadiens smerujú k ďalšej sezóne bez play-off, často sa jeho meno spájalo s výmenou – ak by tím vsadil na budúcnosť, mohol by za neho teraz získať pomerne veľa.

Ozývali sa aj názory, že ak Montreal chce bojovať v budúcej sezóne o play-off, mal by si Tatara ponechať. Tvrdil to aj Engels, ktorý v januári napríklad navrhol radšej výmeny Natea Thompsona, Nicka Cousinsa a Marca Scandellu.

Samotný Tatar sa už niekoľkokrát vyjadril, že je v Montreale spokojný a že by nerád menil pôsobisko, hoci vie, že NHL je v prvom rade biznis. Jeho meno sa už spájalo s Pittsburghom, Dallasom, Edmontonom či Coloradom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 02. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL