Jaroš bodoval, Columbus si ukončil sériu prehier a prišiel aj o brankára

V pondelok, v deň prestupovej uzávierky, sa v NHL odohral len jeden zápas. Sily si v ňom zmerali Columbus a Ottawa.

CBJ - OTT 4:3 PP

Columbus si ukončil sériu prehier za cenu dvoch zranení, Jaroš asistoval

Columbus si v dramatickom zápase proti Ottawe ukončil osemzápasovú sériu prehier, ale malo to aj svoju daň – prišiel o ďalších dvoch hráčov. Emil Bemström skóroval v poslednej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Blue Jackets 4:3.

„Čakal som na to celú sezónu. Toto je prvýkrát, čo som skóroval v predĺžení, takže som šťastný. Chcem hrať dobre. Musím to robiť, aby som si udržal moju sebadôveru,“ poznamenal po zápase.

V normálnom hracom čase strelil Nick Foligno dva góly a Stefan Matteau jeden. Tím z Ohia viedlo 1:0, ale potom prehrával 1:2 a 2:3. Boone Jenner zaznamenal dve asistencie a Elvis Merzlikins kryl 16 striel z 18 predtým, ako v druhej tretine utrpel pri kolízii s Anthonym Duclairom zranenie. V tej istej tretine sa zranil aj Riley Nash. Merzlikinsa v bráne nahradil Joonas Korpisalo, ktorý nechytal od 29. decembra pre zranenie kolena. Duel dokončil so 14 zákrokmi.

Zranenie Merlikinsa:


O prvé dva góly Senators, ktorí pred zápasom vymenili troch hráčov zo základnej zostavy (Pageau, Namestnikov, Ennis), sa postaral Connor Brown a o tretí Colin White. Marcus Högberg predviedol 41 zákrokov a aj kanadský tím prišiel o hráča – Duclaira v tretej tretine trafil do nohy puk.

Do bodovania sa zapísal aj slovenský obranca Christián Jaroš, ktorý si pripísal asistenciu pri obmedzenom čase na ľade, šesť minút a 32 sekúnd. Zblokoval aj jednu strelu. Pre košického rodáka išlo o druhý bod v sezóne – asistoval aj 4. januára.

Bemström rozhodol o výhre z dorážky:


Hviezdy duelu: 1. N. Foligno (CBJ), 2. E. Bemstrom (CBJ), 3. S. Matteau (CBJ)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Ch. Jaroš (OTT) 06:32 0 1 1 0 0 0 0



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 02. 2020 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL