Padlo rozhodnutie: Bude dnes Erik Černák hrať?

Slovenský obranca Erik Černák nedohral sobotný zápas Tampy proti Arizone a odvtedy bolo okolo neho pomerne ticho. Ako to s ním teda vyzerá pred utorkovým zápasom proti Torontu?

Dvadsaťdvaročný košický rodák utrpel v sobotu zranenie dolnej časti tela, keď na jeho nohy nepekne dopadol útočník Coyotes Taylor Hall. Odvtedy sa jeho stav posudzoval na dennej báze.

Generálny manažér Julien BriseBois v pondelok predstúpil pred novinárom, aby hovoril o stavoch zranených obrancov. Ryan McDonagh vynechá 10-14 dní, Jan Ruutta dva až tri týždne a u Černáka dúfa, že by mohol hrať už v utorok večer.

Hlavný tréner Jon Cooper tiež povedal, že dúfa, že bude Černák schopný hrať, keď teraz tímu chýbajú aj spomínaní McDonagh s Ruttom. O štarte Slováka sa rozhodne po dopoludňajšom rozkorčuľovaní. Ak by nebol schopný hrať, do zostavy by sa mohol dostať Luke Schenn.

Černák odohral v tejto sezóne 59 zápasov, v ktorých si pripísal 11 bodov za päť gólov a šesť asistencií. Jeden zápas už vynechal pre poranenie v dolnej časti tela a dva pre suspendáciu.

DOPLNENÉ: Joe Smith z The Athletic informuje, že Erik Černák sa zapojil do dopoludňajšieho rozkorčuľovania. „Dobré znamenie, že dnes večer bude späť,“ poznamenal.

DOPLNENÉ: Hlavný tréner Lightning Jon Cooper po dopoludňajšom rozkorčuľovaní oznámil, že Erik Černák nakoniec vo večernom zápase hrať bude. Nakoniec tak tímu nebol k dispozícii len v polovici jedného stretnutia. Joe Smith tiež informuje, že svoj debut v drese Tampy by mali zažiť všetky akvizície.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 02. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL