Thorntona sklamalo, že nebol vymenený

Skúsený útočník tímu San Jose Sharks, Joe Thronton, v utorok priznal, že by v pondelok privítal, ak by bol vymenený do tímu, ktorý by mu dal ďalšiu šancu na zisk Stanleyho pohára.

„Áno, bol som ochotný ísť niekam a pokúsiť sa získať môj prvý Stanleyho pohár,“ povedal Thornton pre The Athletic. „Snívam o tom odnepamäti a z nejakého dôvodu k tomu nedošlo.“

Podľa Pierra LeBruna z televízie TSN prejavili tri alebo štyri tímy o Thorntona záujem, ale nepatrili do skupiny elitných tímov, do ktorých by veterán akceptoval výmenu. Boston, Vegas ani Colorado zrejme záujem nemali.

„Skutočne neviem. Tímy so záujmom sa rozhodli pre iný smer. To sa očividne stalo, pretože som stále tu a stále som Žralok, z čoho mám radosť,“ odvetil Thornton na otázku, prečo nebol vymenený.

„ Chcel som však ešte jednu šancu zabojovať o Pohár. Samozrejme, som už o trochu starší. Nie je to však moja labutia pieseň, myslím si, že mám v sebe ešte viac rokov. Čím ste však starší, tým viac si uvedomujete, že nemáte veľa šancí, aby ste uspeli. Bolo by pekné mať aspoň šancu.“

Thornton odohral v NHL 1628 zápasov v drese Bruins a Sharks, pričom je 14. v historickom poradí s 1505 bodmi a siedmy s 1088 asistenciami. San Jose, ktoré v pondelok dokázalo vymeniť Patricka Marleaua, stráca na play-off 14 bodov.

„Chcel som mať ešte šancu, viete? Verte tomu alebo nie. Snažím sa získať Pohár už 22 rokov, takže som chcel ďalšiu šancu. Chcel som získať aj niečo pre Sharks protihodnotou. Len to jednoducho nevyšlo. Treba ísť naspäť tvrdo pracovať. Je to tak, ako to je,“ skonštatoval Thornton.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL