Pageau zanechal dobrý dojem. Trotz sa z jeho akvizície teší

Hlavný tréner tímu New York Islanders Barry Trotz je veľkým fanúšikom výmeny, ktorú urobil Lou Lamoriello, keď v deň prestupovej uzávierky získal od Ottawy útočníka Jean-Gabriela Pageaua.

„Aká skvelá akvizícia od (generálneho manažéra) Loua (Lamoriella). Draftové voľby sú ničím, to vám môžem povedať – mnoho z tých volieb si nikdy nezahrá,“ povedal Trotz po utorkovom zápase proti Rangers.

V ňom Pageau strelil svoj prvý gól v novom drese a vyhral desať vhadzovaní zo 14, aby sa stal treťou hviezdou duelu. Odohral 12 minút, pretože v tretej tretine dostal po bitke aj osobný trest.

Islanders za dvadsaťsedemročného rodáka z Ottawy obetovali podmienečnú voľbu v prvom kole draftu, voľbu v druhom kole draftu a podmienečnú voľbu v treťom kole draftu. Dlho nečakali a ešte v tej istý deň s ním podpísali šesťročnú zmluvu s hodnotou 5 miliónov amerických dolárov ročne.

Od roku 2014 draftoval newyorský tím 38 hráčov, z ktorých si oba desať zahralo v NHL aspoň jeden zápas. Z tých desiatich boli až siedmi draftovaní v prvom kole.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 02. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL