Halák predviedol skvelý zákrok v predĺžení: Vedel som o koho ide + video

Slovenský brankár Jaroslav Halák má za sebou ďalší úspešný štart, keď s 32 zákrokmi doviedol Boston k výhre 2:1 nad Floridou. Jeho najdôležitejší zákrok pritom prišiel v najdôležitejšom čase zápasu, ktorý potreboval na rozuzlenie predĺženie.

Ešte predtým, ako obranca Torey Krug rozhodol v poslednej minúte nadstaveného času o výhre Bruins, sa bratislavský rodák v druhej minúte predĺženia prezentoval dôležitým zákrokom pri úniku Aleksandera Barkova.

„Vedel som, o koho ide. Je to jeden z najlepších hráčov v NHL pri únikoch. Len som sa pokúšal zostať s ním a neurobiť prvý pohyb. Neviem, kto ho tam zozadu napádal (David Krejčí, pozn. red.), ale urobil dobrú prácu v snahe dostať sa k nemu a nedať mu dosť času, aby urobil nejaké finty,“ poznamenal Halák.



Halák si v zápase zlepšil celkové čísla na 91,9% úspešnosť zákrokov a priemer 2,39 inkasovaného gólu na zápas. Tiež po prvýkrát od januára 2015 vyhral siedmy zápas po sebe. Po ňom bol spokojný aj s hrou spoluhráčov, ktorí vyhrali štvrtý zápas po dvoch prehrách, medzi ktorými bola aj trpká porážka 3:9 s Canucks.

„Cítil som sa tam dobre. Beriem to deň po dni, zápas po zápase. Chlapci sa snažia, máme húževnatú skupinu hráčov a ukazuje sa to prakticky v každom zápase. Proti Vancouveru to bol asi najhorší zápas, čo som nás videl odohrať za dlhý čas, ale odvtedy sme zabrali a hráme stále lepšie,“ povedal Halák.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 03. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL