Chára: Prerušenie sezóny je ťažká správa, ale rozhodnutie NHL chápem

Hráči aj tímy podporujú rozhodnutie vedenia NHL prerušiť sezónu 2019/20 pre hrozbu šírenia koronavírusu. Medzi zástancov rozhodnutia patrí aj kapitán Bostonu Zdeno Chára, hoci neskrýva sklamanie, s ktorým by sa vedeli stotožniť aj mnohí fanúšikovia.

„Dnešná novinka je náročná na spracovanie pre náš tím, náš personál, naše mesto a našich fanúšikov, nech sú odkiaľkoľvek,“ povedal Chára vo vyhlásení zverejneným tímom. „Ako hráči milujeme vzájomnú súťaživosť a čerpáme z vášne našich fanúšikov, ale chápeme, že táto výzva, ktorej čelí celý svet, je omnoho väčšia ako športy. Plne rešpektujeme dnešné rozhodnutie NHL a želáme každému pevné zdravie dovtedy, kým sa nebudeme môcť znova zísť a oslavovať hru, ktorú milujeme.“

„Hoci je sklamaním, že je sezóna pozastavená, stalo sa zrejmým, že táto situácia je omnoho väčšia ako športy. V týchto časoch je dôležité pokračovať v počúvaní expertov, ktorých prácou je udržovať bezpečnosť a blaho populácie, kým nebude problém stabilizovaný. Dúfame, že sa situácia čoskoro zlepší a že budeme môcť nadviazať na boj o Stanleyho pohár. Rád by som na záver zaželal každému v komunite Nového Anglicka a ľuďom na celom svete, aby boli v bezpečí a mali pevné zdravie,“ pridal sa Patrice Bergeron.

Pre Chárov tím prišlo prerušenie súťaže v čase, keď ako prví dosiahli na métu 100 bodov a mali najlepšiu východiskovú pozíciu v boji o Prezidentovu trofej, keď druhé St. Louis na Bruins stráca šesť bodov a odohralo o zápas viac.

Voľný čas však poskytne tímu šancu doliečiť si zranenia pre prípad, ak by sa ročník obnovil. Také sú nádeje ligy a očakávajú to aj niektorí odborníci. Samozrejme, sú aj experti, ktorí nie sú takými optimistami.

„Prioritou sú v takýchto časoch verejné zdravie a bezpečnosť. Ako hráči podporujeme rozhodnutie NHL a NHLPA prerušiť sezónu pre bezpečnosť tímov a ich fanúšikov. Tešíme sa na deň, keď sa budeme môcť vrátiť k hraniu hry, ktorú milujeme, pred plnými arénami,“ poznamenal Connor McDavid.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 03. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL