Je absurdné, ako je Halákova kariéra podceňovaná. V tomto je kráľom v NHL

Brankárske jednotky tímov NHL sa vyrovnávajú s veľkou ťarchou na svojich pleciach, ale muži v maskách, ktorí v tímoch čakajú na šancu za nimi, čelia ešte unikátnejšia výzva. Aj preto sa Stephen Ground zameral na najlepších náhradných brankárov súťaže.

Je samozrejmé, že do zoznamu 10 najlepších náhradných brankárov NHL sa dostal aj Jaroslav Halák z Bostonu. Ten je dokonca zo všetkých uvedených brankárov na najlepšom umiestnení.

„Je skoro absurdné, ako málo uznania si Jaroslav Halák za svoju úctyhodnú kariéru vyslúžil,“ poznamenal Ground, ktorý poukázal na to, že ide o najlepšieho slovenského brankára všetkých čias. „Jeho čísla len vzácne spadli pod hranicu dobrých až skvelých. Teraz v Bostone, po boku Tuukku Raska, je tým najlepším náhradníkom v lige.“

Halák má vo svojej kariére bilanciu 268-167-58 s 91,7% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,48 inkasovaného gólu na zápas. V tejto sezóne je šiesty v lige s priemerom 2,39 inkasovaného gólu na zápas a jedenásty s 91,9% úspešnosťou zákrokov.

„Hoci jeho neskutočná kariéra môže byť v lige prehliadaná, nikto v Bostone nepodceňuje Halákovi hodnotu. Je dosť dobrý na to, aby štartoval hocikde, ale Bruins majú to šťastie, že u nich kryje chrbát Raskovi, s ktorým tvoria najlepší brankársky pár v lige, “ dodal Ground.

Na striebornej priečke skončil mladík Iľja Samsonov z Washingtonu, ktorý vo svojej prvej sezóne v NHL kryl 91,7 % striel pri bilancii 14-4-1. Bronzová pozícia v rebríčku patrí „Ostrovanovi“ Thomasovi Greissovi, ktorý kryje chrbát Semionovi Varlamovovi.

No a tu je kompletná desiatka najlepších náhradných brankárov NHL:

10. Jake Allen, St. Louis Blues
9. Thatcher Demko, Vancouver Canucks
8. James Reimer, Carolina Hurricanes
7. Pavel Francouz, Colorado Avalanche
6. Antti Raanta, Arizona Coyotes
5. Anton Chudobin, Dallas Stars
4. Elvis Merzlikins, Columbus Blue Jackets
3. Thomas Greiss, New York Islanders
2. Iľja Samsonov, Washington Capitals
1. Jaroslav Halák, Boston Bruins


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 03. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL