Joe Thornton by mal hrať aj v budúcej sezóne

Kariéru Joea Thorntona neukončí koronavírus. Skúsený center tímu San Jose Sharks plánuje pokračovať v hraní hokeja aj v budúcej sezóne.

„Mám v sebe ešte roky (hokeja),“ poznamenal Thornton pre TSN, keď od Pierra LeBruna dostal otázku, či bude hrať v budúcej sezóne.

Sharks sú poslední v Západnej konferencii bodovo aj percentuálne, a tak ak by sa ročník obnovil len s play-off, tak by si už v tejto sezóne Thornton nezahrá.

Štyridsaťročný Kanaďan v nej pred prerušením odohral 70 zápasov, v ktorých strelil sedem gólov a nazbieral dokopy 31 bodov. Pred prestupovou uzávierkou sa jeho meno spájalo s výmenou a on bol aj sklamaný, že takým spôsobom nedostal šancu zabojovať o Stanleyho pohár.

„Chcel som šancu, viete? Verte tomu alebo nie. Snažím sa získať tú vec 22 rokov, takže som chcel na to ešte ďalšiu šancu,“ povedal ešte vo Február.

Thornton odohral 1509 zápasov, s ktorými sa radí na 14. miesto historického poradia. Len jeden hráč pritom odohral v NHL viac stretnutí bez toho, aby získal Stanleyho pohár. V lete bude neobmedzeným voľným hráčom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 03. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL