Tatar najužitočnejším hráčom Canadiens? Nebol by ani druhý, myslí si expert

Zámorský odborník Travis Yost z kanadskej televízie TSN sa zameral na sedem kanadských tímov a rozhodol sa z ich mužstiev vybrať najužitočnejšieho hráča tejto sezóny. V Montreale by sa zdalo, že by nim mohol byť aj Tomáša Tatar. Nebol.

„Mal fantastický ročník a pravdepodobne išlo o najťažšie preškrtnutého hráča zo všetkých siedmich kanadských tímov,“ poznamenal Yost, ktorý za najužitočnejšieho hráča Canadiens vybral útočníka Brendana Gallaghera. Zvažoval tiež útočníka Maxa Domiho.

Vyberať medzi nimi dvoma bolo pre neho náročné, pretože Gallagher vynechal o 12 zápasov viac ako Domi. Napriek tomu mal však prvý menovaný porovnateľnú produkciu na oboch koncoch ľadu. Prečo však odborník nezvažoval na tento post Tatara?

„Okrem počítania gólov sa však Tatar trápil v porovnaní s Gallagherom. Tím bol ofenzívne o 10 % menej efektívny s Tatarom na ľade, ako s Gallagherom. Mnoho bodov Tatara prišlo ako sekundárne asistencie – 21, čo predstavuje 35 % jeho bodov,“ skonštatoval Yost.

„Bol tiež magnetom na vylúčenia – jeho diferenciál vylúčení -11 bol šiesty najhorší medzi útočníkmi v tejto lige a bol následkom kombinácie jeho nevhodných vylúčení a nedostatočnej schopnosti vynútiť si faul súpera, ktorý by rozhodcovia odpískali.“

Z ostatných šiestich klubov vybral týchto hráčov:

Edmonton: Leon Draisaitl, Ú
Toronto: Auston Matthews, Ú
Calgary: T.J. Brodie, O
Vancouver: Elias Pettersson, Ú
Winnipeg: Connor Hellebuyck, B
Ottawa: Thomas Chabot, O


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 03. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL