Offer sheet na Barzala dorovnáme, tvrdí Lamoriello

Pred niekoľkými dňami sme prišli s článkom, ktorý hovoril o možnosti toho, že by Mathew Barzal mohol byť po otvorení trhu s voľnými hráčmi cieľom offer sheet od niektorého z iných tímov NHL. Tejto hrozby si je vedomý aj generálny manažér Islanders.

Odporúčame:
Mohli by Islanders čeliť pri Barzalovi tejto komplikácii?

Dvadsaťdvaročný hviezdny útočník sa po sezóne môže stať obmedzeným voľným hráčom a mohol by padnúť do oka tímom, ktoré majú priestor pod platovým stropom a potrebujú si vylepšiť ofenzívu. Lou Lamoriello je však takému útoku pripravený čeliť – ak by prišiel nejaký tím s ponukou, Islanders ju dorovnajú, aby si hráča udržali.

„Je v našom záujme nedovoliť, aby to došlo až do toho bodu. Ak by sa to však stalo, odpoveďou je áno,“ poznamenal Lamoriello.

Barzal viedol bodovanie newyorského tímu v tretej sezóne po sebe, keď si v 68 zápasoch pripísal 60 bodov za 19 gólov a 41 asistencií. Okrem neho budú môcť byť obmedzenými voľnými hráčmi aj obrancovia Ryan Pulock a Devon Toews.

Z tejto trojice je Barzal pre tím prioritou a je možné očakávať, že sa po podpise novej zmluvy stane najlepšie plateným hráčom tímu. Lamoriello však nezabúda ani na obrancov, ktorých si chce tiež udržať a verí, že sa to aj podarí.

„Naším cieľom je upísať si všetkých troch,“ skonštatoval Lamoriello.

Pulock je vo svojej tretej plnej sezóny NHL. V 68 zápasoch si pripísal 10 gólov a 25 asistencií. Toews debutoval v lige vlani a v tomto ročníku zaznamenal šesť gólov a 22 asistencií v 68 stretnutiach. Obaja doteraz pôsobili len v organizácii Islanders.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 03. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL