Halák bude medzi top voľnými hráčmi, ak Bruins neurobia rozumnú vec

Ak brankár Jaroslav Halák nepodpíše novú zmluvu s Bostonom, stane sa jedným z najžiadanejších voľných hráčov na trhu. Myslia si to aj odborníci z kanadskej športovej televízie Sportsnet.

Televízia zostavila rebríček 20 potenciálnych neobmedzených voľných hráčov, ktorí by mali byť na trhu najžiadanejší. Celý prehľad vedie hviezdny krídelník Taylor Hall, ktorý v tomto ročníku zažil výmenu z New Jersey do Arizony. Často sa jeho meno spájalo s Coloradom či Montrealom.

Na druhom mieste skončil prvý obranca, Alex Pietrangelo zo St. Louis, ktorý by sa mal tiež dočkať významného zvýšenia platu. Blues chceli s rokovaniami počkať až do konca sezóny, ale možno prerušenie ročníka nakoniec poslúži na rokovania a na trh ani nevstúpi.

Najvyššie umiestnený brankár je hneď za ním. Na treťom mieste figuruje Braden Holtby, o ktorého odchode z Washingtonu sa popísalo už veľa. Pomaly starne, výkony podáva ako na hojdačke a do popredia sa tlačí Iľja Samsonov. Capitals tiež chceli počkať na rokovania do konca sezóny.

Do rebríčka sa dostali nakoniec až štyria brankári. Nás môže tešiť, že v ňom nechýba ani spomínaný Halák, ktorý figuruje na 14. mieste. Po sezóne mu skončí zmluva s „cap-hitom“ 2,75 milióna amerických dolárov a veľa tímov by o jeho služby malo záujem. Stále však nie je vylúčené, že zostane v Bostone.

„Upísanie si Haláka na dva roky za 5,5 milióna dolárov v júli 2018 sa ukázalo ako najlepší ťah generálneho manažéra Dona Sweeneyho toho leta. Jeho prítomnosť priniesla do bránkoviska Bruins manažment záťaže a spôsobila, že ostatné tímy sa snažili vytvoriť podobné brankárske dvojičky. Predĺženie zmluvy v tomto roku by mohlo byť rovnako rozumné,“ napísala Emily Sadler.

Pred Haláka sa z brankárovi dostali aj Jacob Markström z Vancouveru (6. miesto) a Robin Lehner z Vegas (9.). Takto vyzerá poradie v kompletnej top 20:

1. Taylor Hall, ĽK, Arizona
2. Alex Pietrangelo, O, St. Louis
3. Braden Holtby, B, Washington
4. Torey Krug, O, Boston
5. Tyson Barrie, O, Toronto
6. Jacob Markström, B, Vancouver
7. Jevgenij Dadonov, PK, Florida
8. Mike Hoffman, PK/ĽK, Florida
9. Robin Lehner, B, Vegas
10. Tyler Toffoli, PK/ĽK, Vancouver

11. Mikael Granlund, C/PK, Nashville
12. Travis Hamonic, O, Calgary
13. T.J. Brodie, O, Calgary
14. Jaroslav Halák, B, Boston
15. Erik Haula, ĽK, Florida
16. Iľja Kovaľčuk, ĽK, Montreal
17. Alex Galchenyuk, Ú, Minnesota
18. Wayne Simmonds, PK, Buffalo
19. Sami Vatanen, O, Carolina
20. Joe Thornton, C, San Jose

Za zmienku stáli aj: Corey Crawford (CHI), Kevin Shattenkirk (TBL), Thomas Greiss (NYI), Cody Eakin (VGK), Chris Tanev (VAN), Cody Ceci (TOR), Justin Schultz (PIT), Michael Frolík (CGY), Vladislav Namestnikov (OTT), Marco Scandella (BUF), Erik Gustafsson (CHI), Pat Maroon (TBL), Zach Bogosian (BUF), Kyle Clifford (LAK), Radko Gudas (WSH), Anton Chudobin (DAL).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 03. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL