Cieľ NHL zostáva rovnaký. Rozhodnutie o play-off nepadlo

Rada guvernérov NHL zasadala v pondelok prostredníctvom konferenčného hovoru po prvýkrát od prerušenia sezóny pre hrozbu šírenia koronavírusu COVID-19. K akým záverom liga došla?

Očakávanou hlavnou témou boli finančné dôsledky pandémie, ktoré dramaticky ovplyvňuje prerušenie ročníka. A hoci to nie je pozitívne, nedošlo k žiadnemu rozhodnutiu o obnovení sezóny či formáte play-off.

Pierre LeBrun z TSN informuje, že prevažná väčšina času bola venovaná prezentácii a otázkam týkajúcich sa vírusového ochorenia za prítomnosti experta. Pokiaľ ide o možnom zrušení sezóny 2019/20, vrátane play-off, cieľ zostáva rovnaký – zachrániť ročník v maximálnej miere a oceniť niekoho Stanleyho pohárom.

Väčšina guvernérov chcela od ligy vedieť, kedy by sa potenciálne mohol ročník obnoviť, ale NHL na to odpoveď nemala. Tímy informovala, že ešte nemá žiaden plán a že na plány je pri súčasnej situácii príliš skoro. Naďalej však skúma najrôznejšie možnosti.

Liga sa pri snahe o záchranu sezóny nevyhýba ani letným termínom hrania a pri tom horšom scenári sa pokúsi zachrániť aspoň play-off. Či bude zahŕňať 16, 20 alebo 24 tímov, to v tomto bode ešte nevie. Platí aj to, čo sa už hovorilo – obnovením tejto sezóny nechce ohroziť kalendár tej budúcej.

Nič nové nie je ani v otázke toho, ako budú vyzerať vstupný draft či trh s voľnými hráčmi.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 03. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL