Montreal vyhodil časť pracovníkov, v NHL si znížia platy, Devils opatrenie zrušili

Tím Montreal Canadiens v utorok urobil krok, ktorý sa stretol s kritikou. Podobné rozhodnutie zase zobral veľmi rýchlo späť tím New Jersey Devils. A obmedzenia vyplývajúce z prerušenia sezóny sa dotkli aj pracovníkov samotnej NHL.

Spoločnosť Grope CH vlastniaca Canadiens i záložný tím Laval Rocket z AHL v utorok oznámila, že na dočasnej báze prepustí asi 60 percent svojich zamestnancov. Opatrenie začne platiť od pondelka.

Tím tiež vytvorí asistenčný fond vo výške 6 miliónov amerických dolárov, aby pomohol svojím zamestnancom, ktorý v období nasledujúcich ôsmich týždňov dostanú 80 percent svojho platu. Dostupný bude pre zamestnancov aj ako zdroj pôžičiek pre tých, ktorí ich budú potrebovať.

Generálny manažér Mark Bergevin a tréner Claude Julien sa zo solidárnosti pridali k opatreniu a chcú, aby aj im spoločnosť znížila plat o 20 percent.

Medzitým v New Jersey majiteľ Devils, Josh Harris, požiadal o dočasné zníženie platov zamestnancov o 20 %, ale veľmi rýchlo urobil krok späť a s ospravedlnením toto opatrenie zrušil. Zamestnanci tak budú aj v čase pandémie dostavať plné mzdy.

S plnými mzdami nemôžu počítať pracovníci v sídle NHL, ktorí od 1. apríla zarobia o 25 % menej. Liga tiež vyjadrila nádej, že vďaka tomuto dočasnému opatreniu sa zabráni výpovediam v dôsledky prerušenia sezóny pre koronavírus.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 03. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL