Práce na novej aréne Islanders sa pozastavili

Ešte minulý týždeň generálny manažér tímu New York Islanders, Lou Lamoriello, ubezpečoval, že výstavba novej arény v Belmont Parku ide podľa plánov. Odvtedy sa však vírus COVID-19 v štáte New York rozmohol natoľko, že práce museli byť pozastavené.

Guvernér štátu Andrew Cuomo v piatok oznámil, že všetky konštrukčné práce, ktoré nie sú nevyhnutné, budú pre pandémiu pozastavené a prioritu bude mať výstavba novej nemocnice v oblasti New York City. Časový rámec platnosti tohto opatrenie nie je známy.

„Podporujeme snahy guvernéra Cuoma eliminovať vírus COVID-19. Bol hnacím motorom za konštrukciou arény v Belmont Parku. Pokrok, ktorý sme zaznamenali od otvorenia stavby je neskutočný a uznanie za to patrí všetkým stavbárom, ktorí tam boli každý deň. Títo stavbári sú súčasťou komunity a my chceme, aby boli v bezpečí a zdraví, “ vyhlásil Lamoriello.

Od ročníka 2018/19 si Islanders rozdeľujú svoje domáce zápasy medzi Nassau Coliseum a Barclays Center. Celý budúci ročník ich odohrajú v Nassau Coliseum a od sezóny 2021/22 by mali mať k dispozícii novú arénu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 03. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL