Bývalý generálny manažér Canucks bol dvakrát na pohovore s Devils

Hoci tím New Jersey Devils nepovedal otvorene, že hľadá nástupcu za dočasného generálneho manažéra Toma Fitzgeralda, vyzerá to tak, že tomu tak v skutočnosti je.

Larry Brooks z denníka New York Post totiž informuje, že niekdajší generálny manažér tímu Vancouver Canucks, Mike Gillies, absolvoval s vrchnosťou Devils pohovor nie raz, ale rovno dvakrát predtým, ako sa NHL rozhodla prerušiť tento ročník.

Fitzgerald bol vymenovaný za dočasného generálneho manažéra 12. januára, keď sa New Jersey rozhodlo vyhodiť Raya Shera. V tom čase tím hovoril, že počká do leta, kým vymenuje trvalú náhradu za vyhodeného manažéra.

Momentálne nie je známe, či je Gillis favoritom alebo jediným kandidátom na pozíciu generálneho manažéra. Fakt, že bol na pohovore dvakrát, však značí, že by medzi popredných adeptov patriť mal.

Gillis slúžil ako generálny manažér Canucks šesť rokov a bola to najúspešnejšia éra v histórii klubu – päťkrát získal divízny titul a v roku 2011 sa dostal do finále Stanleyho pohára. Výpoveď dostal po sezóne 2013/14, v ktorej sa tím nedostal do play-off.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 03. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL