Eddie Läck sa rozhodol ukončiť kariéru

Brankár Eddie Läck v pondelok oznámil koniec svojej kariéry.

Tridsaťdvaročný Švéd naposledy chytal v NHL v ročníku 2017/18, keď absolvoval osem zápasov v dresoch Calgary a New Jersey. Jeho posledný súťažný zápas prišiel 23. novembra 2018 v drese Binghamtonu z AHL. Potom absolvoval operáciu ľavého bedrového kĺbu.

„Cítim, že som sa zasekol na 85-90 percentách. Cítim sa dosť dobre na to, aby som žil dostatočne dobrý život, ale nie tak dobre, aby som mohol hrať hokej. Snažil som sa pred pár týždňami trénovať na ľade a bolo to nepekné. Povedal som si, že nie je šanca, aby som to mohol robiť. Na ľade som strávil 10-15 minút a prinieslo mi to veľkú bolesť. Skončil som,“ povedal Läck.

Läck v lete povedal, že ako dobrovoľník bude zastávať funkciu trénera brankárov na Arizonskej štátnej univerzite, pretože mu zdravotný stav neumožnil chytať. V NHL chytal za Canucks, Hurricanes, Flames a Devils. Pri bilancii 56-55-18 mal 90,9% úspešnosť zákrokov a priemer 2,63 inkasovaného gólu na zápas. V play-off odchytal štyri stretnutia s bilanciou 1-3 a 88,6% úspešnosťou zákrokov.

„Viem, že som urobil všetko, čo som mohol, aby som sa vrátil. Prajem si, aby som ešte mohol hrať, ale nemôžem. Toto prináša mier mojej mysli, keď viem, že som pre návrat urobil všetko možné. Jednoducho mi to nebolo súdené,“ poznamenal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 03. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL