Holland: Broberg zostane ešte rok vo švédskej SHL

Tím Edmonton Oilers sa nebude snažiť uponáhľať rozvoj nádejného obrancu Philipa Broberga, ktorého draftoval vlani z celkového ôsmeho miesta. Informoval o tom generálny manažér Ken Holland.

Holland pre denník Edmonton Sun uviedol, že osemnásťročný Švéd bude aj v budúcom ročníku hrať za Skellefteu vo švédskej SHL predtým, ako v ročníku 2021/22 naskočí do kanadsko-americkej NHL. V tejto sezóne, jeho prvej medzi mužmi, zaznamenal gól a sedem asistencií v 45 dueloch.

„Samozrejme, keď si na drafte vyberiete hráča z ôsmeho miesta a je to obranca, tak od neho chcete aj nejakú ofenzívu, ale Philip bol osemnásťročný mladík hrajúci v mužskej lige,“ povedal Holland.

„Cítime, že v Skelleftee je na dobrom mieste. Philip bol s ročníkom spokojný a radi by sme ho videli v budúcej sezóne viac v špeciálnych formáciách. Radi by sme boli, aby prišiel tento rok do nášho kempu, aby sme videli, ako to s ním vyzerá.“

„Na posledných majstrovstvách sveta juniorov hral s Björnfotom v defenzívnej pozícii. Sandin a pár ďalších bolo využívaných v presilovkých s ofenzívnejšími hráčmi. On medzi nimi vtedy nebol, ale dúfam, že na budúcich majstrovstvách sveta juniorov v tej pozícii bude. A uvidíme ho u nás na dvore (turnaj sa odohrá v Edmontone a Red Deer, pozn. red).“

Holland povedal, že v Edmontone využije s mladíkmi podobnú filozofiu, akú uplatňoval za svojich čias v Detroite, kde k ich rozvoj pristupoval s veľkou trpezlivosťou.

„Chceme od mladíkov, aby boli v prostredí, v ktorom budú dôležití. Philip v ňom v uplynulej sezóne nebol, nehrával 18 až 22 minút, nehrával v presilovkách ani v oslabeniach. Dúfame, že v budúcej sezóne bude mať významnejšiu pozíciu a potom môže prísť do Severnej Ameriky na sezónu 2021/22 a uvidíme, či dokáže niekomu vziať miesto v zostave,“ poznamenal Holland.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 03. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL