Expert avizuje veľký úspech: Budú v prvej stovke tohtoročného draftu štyria Slováci?

Zámorský odborník Craig Button z kanadskej televízie TSN priniesol svoj aktuálny rebríček 100 najväčších nádejí pred vstupným draftom 2020. Pri pohľade na menoslov zostane slovenský fanúšik zrejme potešený.

Kto je na čele rebríčka je jasné – krídelník Alexis Lafreniere z Rimouski, ktorý v tejto sezóne potvrdil svoj potenciál a upevnil si pozíciu draftovej jednotky. Boj o pozíciu dvojky sa však zamotal a Button by na nej teraz videl skôr nemeckého útočníka Tima Stutzleho ako kanadského centra Quintona Byfielda.

Zo Slovákov do prvej stovky vybral až štyroch.

Predpokladanou slovenskou jednotkou bude útočník Martin Chromiak, ktorý v tejto sezóne urobil skok z Trenčína do Kingstonu, kde svojím schopnosťami vylepšil svoje šance aj napriek tomu, že bol opomenutý pri nominácii na svetový šampionát hráčov do 20 rokov. V 28 zápasoch OHL strelil 11 gólov a pridal 22 asistencií. Button ho umiestnil na 41. miesto.

Zámorský odborník aj ďalšie dve slovenské mená vybral zo zámorských junioriek. Na 63. mieste figuruje útočník Oliver Okuliar, ktorému sa darilo v tíme Lethbridge z WHL. S 33 gólmi bol 13. najlepším strelcom ligy, so 68 bodmi 23. najproduktívnejším hráčom. Samuel Hlavaj, ktorý v rebríčku obsadil 70. miesto, patril zase medzi brankársku elitu v QMJHL, kde v drese Sherbrooke kryl 91,5 % striel.

Na 86. mieste rebríčka figuruje obranca Samuel Kňažko, ktorý má za sebou druhú sezónu v elitnej fínskej juniorskej lige. V drese TPS odohral 48 zápasov, v ktorých zaznamenal sedem gólov a 21 asistencií.

Takto vyzerá prvá desiatka Buttonovho rebríčka:

1. Alexis Lafreniere, Ú
2. Tim Stutzle, Ú
3. Quinton Byfield, Ú
4. Cole Parfetti, Ú
5. Jamie Drysdale, O
6. Jack Quinn, Ú
7. Jaroslav Askarov, B
8. Marco Rossi, Ú
9. Lucas Raymond, Ú
10. Hendrix Lapierre, Ú



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 04. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL