DeBoer o letných dueloch vo Vegas: Bolo by to úžasné

Hlavný tréner tímu Vegas Golden Knights, Pete DeBoer, by nebol proti tomu, aby sa ročník 2019/20 dohral v letných mesiacoch. Myslí si, že by to malo úspech aj v horúcej Nevade.

„Viem si predstaviť play-off hokej vo Vegas aj v auguste. Bolo by tu 48 stupňov (Celzia), bolo by to úžasné, “ povedal DeBoer pre ESPN.

„Musel by sa zmeniť kódex odievania pre hráčov, ktorí by prichádzali na štadión, ale... Myslím si, že do toho bodu by už boli ľudia veľmi hladní po hokeji.“

DeBoer tiež vyjadrilo obavy z toho, že sa nakoniec pre nový koronavírus sezóna nedohrá. Liga ju obnoviť chce, ale zároveň nechce zásadným spôsobom ovplyvniť rozpis budúceho ročníka.

„Viem, že všetci hráči chcú záver tejto sezóny a chcú ju ukončiť tým správnym spôsobom. Z nášho mužstva viem, že keď ste takto ďaleko v ročníku a už môžete cítiť play-off, tak to chcete dokončiť. Či budeme hrať v júli, auguste alebo septembri, som za to, aby sa našiel spôsob, ako túto sezónu dokončiť predtým, ako začne ďalšia,“ poznamenal kormidelník.

NHL už svoje tímy požiadala o to, aby si zistili dostupnosť svojich hál v júli a auguste. Sezónu prerušila 12. marca, keď Golden Knights figurovali s bilanciou 39-24-8 na prvom mieste Pacifickej divízie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 04. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL