Cehlárik priznáva: Je najvyšší čas na zmenu

Slovenský útočník Peter Cehlárik sa ocitol v patovej situácii. Boston v ňom vidí potenciál a nechce ho vymeniť, ale do nabitého mužstva nedokáže preraziť a nedostáva ani šance. V rozhovore pre denník Šport otvorene povedal, že je čas na zmenu.

Dvadsaťštyriročný žilinský rodák je so svojimi výkonmi v tejto sezóne spokojný a hokej si užíval, ale fakt, že sa stále nedokázal prepracovať natrvalo do NHL, kde v tejto sezóne odohral len tri zápasy so ziskom asistencie, na neho vplýva.

„Pracujem štyri roky s rovnakými ľuďmi a nedarí sa mi prekročiť hranicu toho, aby som presvedčil trénera Bruins Brucea Cassidyho natrvalo. Občas som mal pocit, akoby len čakal na moju chybu a mohol ma poslať späť na farmu,“ povedal Cehlárik.

„Zišla by sa mi zmena. Snažili sme sa o ňu s agentom už minulý rok v lete. Hneď si ma však podchytili kvalifikačnou zmluvou. Pravidlá im stále hrajú do kariet.“

Aj po aktuálnej sezóne bude Cehlárik obmedzeným voľným hráčom a je pravdepodobné, že mu Bruins opäť predložia kvalifikačný kontrakt. Ani návrat do Európy pre jeho cieľ preraziť v NHL nič nerieši, pretože by stále boli jeho práva v rukách Bostonu.

„Vedia, čo robia. Investovali do mňa roky výchovy. Všetko to je o dôvere od trénera, ktorú nedostávam. Stále počúvam, že som pripravený na NHL, mám na ňu, ale keď to ide takto, potrebujem zmenu a nový štart. Nastal najvyšší čas,“ poznamenal Cehlárik.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 04. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL