Talbot chce byť jednotkou: Môžem byť jedným z najlepších v NHL

Brankár tímu Calgary Flames, Cam Talbot, verí, že v tejto sezóne potvrdil svoje kvality a že v budúcom ročníku môže opäť zastávať pozíciu brankárskej jednotky. A to úspešne.

„Vedel som, že ak prídem do kempu zdravý a budem v správnej situácii, tak budem schopný vrátiť sa späť do formy,“ povedal Talbot pre Sportsnet.

„Myslím si, že som hral cez nejaké veci, cez ktoré som v ročníku predtým asi hrať nemal, najmä pred koncom ročníka, čo bol vplývajúci faktor za mojimi zhoršujúcimi sa výkonmi v tom období. Myslím si však, že moja bilancia ukazuje, že keď som zdravý a vo forme, tak môžem byť jedným z najlepších v tejto lige.“

Talbot podpísal v minulom lete jednoročnú zmluvu s Flames po tom, čo mal len 89,2% úspešnosť zákrokov v 35 zápasoch sezóny 2018/19, ktorú strávil v Edmontone a vo Philadelphiu. V tomto ročníku odchytal 26 duelov, v ktorých mal bilanciu 12-10-1 s 90,8% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,97 inkasovaného gólu na zápas.

Tridsaťdvaročný Kanaďan sa môže stať po tejto sezóne neobmedzeným voľným hráčom a hoci nedávno povedal, že by rád zostal v Calgary, chcel by byť znova jednotkou a to pri konkurencii Davida Ritticha nevylučuje jeho odchod do iného tímu. Necítil totiž, že by v tejto sezóne dostal férovú šancu pobiť sa o tú pozíciu.

„Samozrejme by som nebol proti návratu sem. Miloval som to tu. Je tu skvelé situácia, skvelá šatňa a samozrejme, mal som aj skutočne dobrý vzťah s Ritterom a Siggym (trénerom brankárov Jordanom Sigaletom),“ skonštatoval Talbot.

„Nevylúčil by som teda návrat späť, ale, pochopiteľne, mojím cieľom pri príchode sem bolo ukázať zvyšku ligy, že stále vo mne mám schopnosť byť brankárskou jednotkou, a myslím si, že sa mi to aj podarilo.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 04. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL