Chára najlepším kapitánom Bruins? Jeho vplyv je neskutočný, tvrdia v zámorí

Redaktori theScore sa tento týždeň rozhodli venovať najlepším kapitánom jednotlivých tímov NHL počnúc sezónou 2000/01. V piatok prišiel čas na Atlantickú divíziu, v ktorej figuruje aj jeden slovenský kapitán – Zdeno Chára.

Skúsený obranca z Trenčína strávil ako kapitán Bostonu významnú porciu z daného obdobia, keď ním bol menovaný hneď po podpise zmluvy v roku 2006. Pred ním v sledovanom období zastávali túto pozíciu aj Jason Allison a Joe Thornton, no tí sa na neho nechytali.

„Keď si Bruins upísali Zdena Cháru ako voľného hráča v roku 2006, tím mu okamžite venoval „C“. Hoci v jeho prvej sezóne v pozícii tímového lídra nepostúpili do play-off, potom už to nebolo nič len úspech,“ píšu na theScore.

„Ako kapitán Bostonu doviedol Chára Bruins do play-off 10-krát, ako aj k zisku Stanleyho pohára a k trom finálovým účastiam. Hoci vo väčšine štatistík obrancov klubu stráca na legendu a bývalého kapitána Raya Bourquea, Chárov vplyv na Bruins je neskutočný. Vysoká hrozba na ľade, ktorá už nejaký čas vnáša strach do súperov, sa ukázala byť jemným obrom mimo ľadu a takým dobrým vodcom, akým len môže vodca byť.“

Chára, ktorý je aktuálne najstarším aj najdlhšie pôsobiacim kapitánom v NHL, je momentálne druhým najdlhšie pôsobiacim kapitánom v histórii Bostonu. Ray Bourque ním bol od roku 1985 do roku 2000. K jeho vyrovnaniu je tak „Big Z“ blízko.

Pre zaujímavosť, z ďalších tímov Atlantickej divízie sa za najlepších kapitánov vybrali títo: Chris Drury a Daniel Briere (Buffalo), Nicklas Lidström (Detroit), Olli Jokinen (Florida), Saku Koivu (Montreal), Daniel Alfredsson (Ottawa), Steven Stamkos (Tampa Bay), Mats Sundin (Toronto).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 04. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL