Ďalší štyria Európania mieria do tímov NHL: Sú tam aj Čech či Sandinov brat

Okrem potvrdenia zmluvy Mathiasa Bromého s Detroitom sa v stredu podpísali vstupné zmluvy aj s ďalšími štyrmi nedraftovanými voľnými hráčmi z Európy. Týka sa to tímov Calgary Flames, Edmonton Oilers, Philadelphia Flyers a Pittsburgh Penguins.

Calgary podpísalo dvojročný vstupný kontrakt s dvadsaťdvaročným obrancom Johannesom Kinnvallom, ktorý posledný ročník absolvoval v drese HV71 vo švédskej SHL. V 51 zápasoch si pripísal 40 bodov za 11 gólov a 29 asistencií.

Edmonton sa podľa očakávaní dohodol na ročnej zmluve s dvadsaťpäťročným obrancom Theodorom Lennstromom, ktorý bol voľným hráčom po siedmich profesionálnych sezónach strávených v rodnom Švédsku. V tej poslednej hrával za Frölundu a v 31 dueloch si pripísal tri góly a 12 asistencií.

Philadelphia tiež naplnila očakávania, keď si na rok upísala dvadsaťtriročného krídelníka Linusa Sandina. Starší brat Rasmusa Sandina z Toronta má za sebou vydarený ročník v drese HV71. V SHL bol tretím najlepším strelcom s 19 gólmi a v 51 dueloch si pripísal 36 bodov. Záujem o jeho služby prejavili aj ďalšie dva tímy z NHL.

Pittsburgh dá na rok šancu krídelníkovi Radimovi Zohornovi. Dvadsaťštyriročný Čech nastupoval v tejto sezóne za Mladú Boleslav v Českej extralige. V 46 zápasoch si pripísal 10 gólov a 12 asistencií, pričom dostal šancu aj v českom národnom tíme v rámci Euro Hockey Tour.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 04. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL