Scheifele: Hartova trofej patrí Eichelovi. Kto by mal získať Calderovu?

Hviezdny útočník tímu Winnipeg Jets, Mark Scheifele, verí, že si kapitán Šablí z Buffala, Jack Eichel, zaslúži v tejto sezóne získať Hartovu trofej určenú pre najužitočnejšieho hráča Národnej hokejovej ligy.

„Leon (Draisaitl) je pravdepodobne najrozumnejší hráč v lige. Connor (McDavid)... dobre, toho pozná každý. A hráči ako Nathan MacKinnon a David Pastrňák si tiež zaslúžia pochvalu. No... najužitočnejší hráč pre svoj tím? Jack Eichel,“ poznamenal Scheife pre The Players’ Tribune.

Scheifele sa považuje za veľkého hokejového nadšenca, ktorý takmer neustále sleduje hokej, keď akurát nehrá. V tejto sezóne pritom videl veľa zápasov Sabres, takže mohol dobre vidieť, čo Eichel svojmu mužstvu prináša.

„Vždy, keď vykročí na ľad, tak akoby mal ešte jeden stupeň navyše oproti ostatným. A robiť to v každom jednom zápase? To je pozoruhodné,“ poznamenal o ňom.

„Vždy, keď hráme proti Buffalu, je prvým hráčom, ktorého sa snažíme vynulovať. Je v útoku monštrom a je absolútne bolestivé hrať proti nemu, keď sa snažíte streliť gól. Dokáže robiť všetko. Je to jeden z najkompletnejších útočníkov v hokeji. A nevypustí ani jedno striedanie.“

Scheifele sa postavil na stranu svojho spoluhráča Connora Hellebuycka, keď prišlo na reč o Vezinovej trofeji. Tiež ostro sleduje zaujímavý súboj o Calderofu trofej, v ktorej z dvojice mladých obrancov favorizuje viac Quinna Hughesa z Vancouveru, ako Caleho Makara z Colorada.

„Neberte ma v zlom, má toho v sebe viac, ako to, že je elitným korčuliarom. Ale ten spôsob, akým využíva hrany – robí to lepšie, ako momentálne ktokoľvek iný v NHL. Nie je taký rýchly, ako Makar, ale dokáže si vytvárať pre seba priestor, ktorý ho oddeľuje... Je to tesné, ale ja by som volil Hughesa. Je kreatívnejší a je prínosnejší svojmu tímu,“ povedal Scheifele.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL