Kings a Canucks chcú posilniť obranu. Spomína sa aj Černák

Tímy Los Angeles Kings a Vancouver Canucks by si radi vylepšili zadné rady. Medzi možnými posilami kanadského tímu sa pritom spomína aj jeden obranca spod Tatier.

Minulý týždeň absolvoval generálny manažér Kings Rob Blake konferenčný telefonát so zámorskými novinármi, na ktorom naznačil, že by svoje mužstvo chcel vylepšiť na ľavej strane obrany.

„Myslím si, že to by bola jedna oblasť našej potreby, na ktorú sa pozrieme, či to bude cez trh s voľnými hráčmi alebo cez prestupový trh. Pravdepodobne to bude ľavá strana obrana,“ poznamenal podľa Jona Rosena z LA Kings Insider.

Kings sú na ľavej strane svojej obrany slabí, keď majú pod zmluvou len Michaela Andersona a Kurtisa MacDermida. Ben Hutton a Joakim Ryan sa môžu stať neobmedzenými voľnými hráčmi.

Canucks by mohli zvážiť aj Černáka

Harman Dayal z The Athletic zase tvrdí, že vylepšiť si obranu potrebuje aj Vancouver, ktorý je na vzostupe. Dôvodom je, že Chris Tanev tím pravdepodobne opustí a Troy Stecher sa môže stať obmedzeným voľným hráčom s právami na arbitráž.

Daval medzi možnosti zaradil aj Erika Černáka, ktorý momentálne hráva za Tampu Bay a momentálne je v poslednom roku svojej nováčikovskej zmluvy. Po tejto sezóne sa môže stať obmedzeným voľným hráčom, pričom sa u neho očakáva významný zvýšenie platu. Lightning sú tímom, ktorý je v ťažkej situácii ohľadom platového stropu. Momentálne má pod nim priestor len 1,26 milióna amerických dolárov a strop sa pre koronavírus zrejme nezvýši.

Za iných adeptov označil aj MacKenzieho Weegara z Floridy, Nicka Jensena z Washingtonu, Henriho Jokiharjuho z Buffala, Caleba Jonesa z Edmontonu či Vincea Dunna zo St. Louis. Jednou z možností, ako niekoho z nich získať, je cez výmenu. Tím má pritom dosť pravých krídel.

„Musíte niečo dať, ak chcete získať, keď príde na obrancov. Bez ohľadu na situáciu tímu, nikdy nebude lacné získať obrancu do prvých dvoch párov. Canucks nemajú veľa obchodovateľných aktív, ale jedna oblasť, ktorá sa môže javiť ako silná, je ich zásoba pravých krídelníkov,“ poznamenal Dayal.

„Ak klub napríklad dokáže predĺžiť zmluvu s Tylerom Toffolim, Vancouver bude mať Toffoliho, Brocka Boesera a Jaka Virtanena v prvých troch útokoch. Tiež majú top nádeje, ako sú Vasilij Podkolzin a Kole Lind.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 05. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL