Mohli by sme v budúcej sezóne vidieť návrat dresov Nordiques?

Tím Colorado Avalanche by mohol zvážiť návrat k využitiu jedných z najikonickejších dresov športovej histórie v ročníku 2020/21, ktorý bude 25. od príchodu organizácie do Denveru.

Pred sezónou 1995/96 pôsobila organizácie v kanadskom Quebec City a niesla názov Quebec Nordiques. Známa bola pre svoje modré dresy, ktoré obsahovali heraldické lilie, typické pre provinciu, a červené logo, v ktorom sa igloo spájalo s hokejkou a pukom.

„V budúcej sezóne budeme oslavovať 25. výročie tímu. Myslím si, že je tam na to príležitosť. Rozprávali sme sa už o tom, ale doteraz ešte neprišla tá správna príležitosť. Nie je to jediná vec, o ktorej debatujeme. Rozprávali sme sa o množstve vecí,“ povedal šéf marketingu Kroenke Sports & Entertainment, Declan Bolger pre The Athletic.

Klub predáva predmety s motívmi Nordiques, ale ešte nikdy v ich dresoch nehral. V klube pôsobia traja ľudia, ktorí si pamätajú ešte quebeckú éru – generálny manažér Joe Sakic aj ako hráč, viceprezident komunikácie Jean Martineau je v organizácii od roku 1986 a poradca Pierre Lecroix bol generálnym manažérom v čase sťahovania i pri zisku dvoch Stanleyho pohárov Avalanche.

„Doteraz sme nemali dresy, ktoré by zahŕňali odkaz na Nordiques, ale je jasné, že iné tímy, ako Carolina (v minulosti Hartford Whalers), sa nedávno k tomu naklonili. S Pierreom, Joeom a Jeanom v tom tíme a keď sa pozriete do mediálneho sprievodcu a ako v ňom uvádzame rekordy Nordiques spolu s rekordmi Avalanche, určite vidíte, že sa k Nordiques hlásime. Dvakrát sme tam odohrali aj prípravné zápasy. Je to niečo, k čomu sa skôr prikláňame, ako by sme sa mali od toho odkláňať,“ dodal Bolger.

Jersey of the Day! 1992-93 Quebec Nordiques Joe Sakic road sweater. Complete with the French version of the Stanley Cup anniversary patch worn by the two Quebec teams. @UniWatch pic.twitter.com/zGnrNY5Ejw

— Joe Brooks (@KLONDIKE47) April 20, 2020



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL