Eliasa Petterssona zaskočili slová Gretzkyho na jeho adresu

Elias Pettersson s odstupom času priznal, že ho zaskočilo, keď samotný Wayne Gretzky v apríli minulého roka uviedol, že mu mladý švédsky útočník v niektorých smeroch pripomína samého seba.

„Ten mladý muž vo Vancouveri ma skutočne zaujal. Vždy porovnávame športovcov navzájom a ak je tam niekto, kto mi pripomína mňa, tak je to Elias Pettersson. Z niekoľkých dôvodov. Po prvé, nemusí byť tým najlepším korčuliarom alebo nemusí mať tvrdú strelu a nie je tým fyzicky najväčším hráčom na ľade, ale vidí ľad veľmi dobre a má skvelé pochopenie hry,“ povedal Gretzky v tom čase pre Expressen.

„Tým najdôležitejším však je jeho pracovná morálka. Ak príde o puk, okamžite sa ho pokúša získať naspäť. Mnoho mladých hráčov urobí kľučku navyše a trvá im nejaký čas, kým to robia, ale nie Elias. On je hneď tam a bojuje o to, aby získal puk naspäť.“

Pettersson teraz priznal, že ho tie slova milo prekvapili.

„Je to neskutočné, hlavne preto, že to on si všimol moju hru. Je to tak nemysliteľné... Nikdy som si nemyslel, že sa stanem hráčom, akým som dnes. Nevedel som, že budem mať takýto úspech na začiatku mojej kariéry. A aby ten najlepší hokejista všetkých čias o mne povedal toto, spočiatku som si nemyslel, že to bola skutočnosť. Jednoducho úžasné,“ poznamenal pre The Athletic.

Pettersson si po sezóne 2018/19 odniesol domov Calderovu trofej určenú najlepšiemu nováčikovi, keď v 71 zápasoch strelil 28 gólov a nazbieral 66 bodov. V tejto sezóne tento bodový zisk vyrovnal už po 68 stretnutiach.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL