Bondra je možno najpodceňovanejší strelec histórie. Nedocenený je aj ďalší Slovák

Pred mesiacom sme priniesli článok, v ktorom boli Žigmund Pálffy a Pavol Demitra označení zaradení medzi 10 hráčov, ktorí neboli vo svojej ére tak docenení, ako by tomu mohlo byť v súčasnosti. Teraz prinášame ďalší rebríček, v ktorom sa opäť objavili dve slovenské mená.

Ide o starší prehľad od Brandona Houstina z LWO Sports, ktorý tento týždeň pripomenul denník Pravda. Medzi piatimi najpodceňovanejšími hráčmi v histórii NHL sa objavili aj Peter Bondra a Peter Šťastný.

Bondra figuruje na piatom mieste rebríčka ako „možno ten najpodceňovanejší strelec histórie NHL“, ktorý ako 37. hráč ligovej histórie dosiahol na métu 500 gólov. Napriek tomu sa na jeho meno zabúda, keď sa spomínajú tí najlepší strelci histórie, čo autor rebríčka označil za veľkú škodu.

Šťastný našiel svoje miesto na tretej pozícii. Je nedocenený napriek tomu, že bol v NHL priekopníkom. Spolu s bratom Antonom ušli z komunistického Československa, aby v 80. rokoch žiarili v drese Quebec Nordiques. Peter bol druhým najproduktívnejším hráčom dekády a zaslúžene sa dostal do Siene slávy. „Avšak, pre fakt, že hral druhé husle za Wayneom Gretzkym, sa na neho často zabúda,“ poznamenal Houston.

Medzi dvoch Slovákov sa dostal Adam Oates, ktorý patril medzi najlepších tvorcov hry všetkých čias a pritom nezabúdal ani na bránenie a čiernu robotu. Okrem Bondrovi pomohol k 50-gólovým sezónam aj Brettovi Hullovi a Camovi Neelymu.

Na prvých dvoch miestach figurujú brankári. Druhým najviac nedoceneným hráčom je Mike Richter, ktorý bol pred príchodom Lundqvista najslávnejším brankárom Rangers, ale mimo New Yorku sa na neho zabúdalo.

Za najpodceňovanejšieho hráča bol označený Curtis Joseph. Otázka pri ňom je jednoduchá: Ako je možné, že brankár s piatym najvyšším počtom výhier v histórii nie je v Sieni slávy? Kariére tohto nedraftovaného gólmana zaviedla na viacero miest, pričom vždy v play-off zo seba dokázal vydať to najlepšie. Keď to jeho tím potreboval, vždy ho podržal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 05. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL