Budú potrebovať Jets nového náhradného brankára? Toto sú ich možnosti

Tím Winnipeg Jets bol pred prerušením sezóny na dobrej cesta za postupom do play-off. Veľkú zásluhu na tom mal brankár Connor Hellebuyck. Laurent Brossoit sa mu nedokázal rovnať. Nečudo, že by sa kanadský tím mohol snažiť vylepšiť si pozíciu náhradného brankára.

Kým Hellebuyck mal v tejto sezóne bilanciu 31-21-5 s 92,2% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,57 inkasovaného gólu na zápas, Brossoit dosiahol pri bilancii 6-7-1 len 89,5% úspešnosť zákrokov a priemer 3,28 inkasovaného gólu na zápas.

Po tejto sezóne Brossoitovi končí zmluva a ak by s ním už Jets nepočítali, mohli by sa pokúsiť získať niekoho z dostatku možností na hráčskom trhu. Ken Wiebe z The Athletic už dokonca má v mysli aj niekoľko horúcich adeptov.

Odborník, ktorý sa dlhodobo zameriava na Jets, označil Thomasa Greissa (Islanders) a Aarona Della (San Jose) za gólmanov, ktorých by tím mohol získať cez trh s voľnými hráčmi. Ak by chcel niekoho získať cez výmenu, za vhodné alternatívy vníma Jakea Allena zo St. Louis a Devana Dubnyka z Minnesoty.

A hoci by niekto mohol namietať, že Jets majú vo svojom systéme mladého Erica Comrieho, Wiebe si nemyslí, že ho klub berie za vhodnú možnosť. Pripomeňme, že v tejto sezóne ho na pár zápasov získal Detroit cez waiver listinu a následne ho cez ňu opäť získal Winnipeg.

„Vzhľadom na všetky tie otrasy z tejto sezóny odchytal Comrie najmenej zápasov v profesionálnej kariéry, takže to by sa v tejto diskusii mohlo zvážiť. Tiež to zvyšuje pravdepodobnosť, že sa pokúsia získať veterána. Minimálne preto, aby o post dvojky zabojoval,“ poznamenal.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 05. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL