Mohol by byť Zacha na odchode z New Jersey?

Tím New Jersey Devils by mohol byť pripravený dávať viac priestoru v mužstve svojím nádejným mladíkom. To by však podľa Coreyho Masisaka z The Athletic mohlo znamenať, že by sa jedného alebo dvoch skúsenejších hráčov mohol medzi sezónami zbaviť.

Masisak si myslí, že na NHL sú už pripravení hráči zo systému, ako sú Jesper Boqvist, Janne Kuokkanen, Joey Anderson, Nicholas Merkley, Nolan Foote, pričom k tomu pridal potenciálne aj hráča vybraného na tohtoročnom drafte, na ktorom je predpoklad, že Devils budú vyberať poriadne vysoko.

Na tak veľa nádejí nie je dostatok priestoru v mužstve bez toho, aby ho niekto iný musel opustiť. Misisak si pritom myslí, že na odchode by mohli byť hráči, ako sú Miles Wood či Pavel Zacha.

„Bude to záležať na niekoľkých faktoroch. Jeden je to, čo sa stane s Kyleom Palmierim a Nikitom Gusevom. Ak by jeden z nich alebo obaja podpísali novú zmluvy za hranicu tejto sezóny, potom bude miesta v prvej deviatke útočníkov budú dosť obmedzené,“ poznamenal.

Wood odohral v tejto sezóne 68 zápasov, v ktorých zaznamenal 11 gólov a 12 asistencií. V NHL hrával doteraz len za New Jersey, ktoré ho draftovalo v roku 2013 z celkového 100. miesta. V 268 dueloch nazbieral 96 bodov (48+48).

Zacha doteraz tiež spojil svoju profesionálnu kariéru s Devils, ktorí z neho v roku 2015 urobili draftovú šestku. V tomto ročníku zaznamenal 32 bodov (8+24) v 65 stretnutiach. Celkovo už v lige odohral 266 zápasov so ziskom 37 gólov a 71 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 05. 2020 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL