Hlasovanie agentov: Táto zmluva je najhoršia, táto najprijateľnejšia pre tím

Dvadsaťpäť agentov sa zapojilo do ankety Puckpedia, v ktorej odpovedali na otázky týkajúce sa rôznych tém. Teraz sa zverejnili výsledky, ktoré nám prezradia aj to, ktoré zmluvy považujú za najhoršie a ktoré, naopak, za najprijateľnejšie pre tím.

Najhorší kontrakt? Lucicov

Hlasovanie o najhorší kontrakt z pohľadu tímu nebolo také jasné, ale nakoniec s 19 % hlasov vyhrala sedemročnú zmluva s „cap-hitom“ 6 miliónov amerických dolárov, ktorú podpísal Milan Lucic s Edmontonom v roku 2016.

O 5 % menej hlasov získala zmluva Brenta Seabrooka, ktorý bol síce kľúčom k trom Stanleyho pohárom Chicaga, ale jeho výkonnosť rapídne klesli len pár rokov po podpísaní osemročnej zmluvy s „cap-hitom“ 6,875 milióna dolárov platnej do konca ročníka 2023/24.

Na delenom treťom mieste skončili s 10 % hlasov Erik Karlsson, ktorý podpísal osemročnú zmluvu so San Jose s ročnou hodnotou 11,5 milióna dolárov, a Jeff Skinner, ktorému v Buffale dali osemročný kontrakt v celkovej hodnote 72 miliónov amerických dolárov.

Najleší kontrakt z pohľadu tímu má MacKinnon

Až 33 % hlasujúcich agentov si myslelo, že najpriateľskejšiu zmluvu pre svoj tím má Nathan MacKinnon v Colorade, ktorý zaťažuje platový rozpočet sumou 6,3 milióna amerických dolárov a pravidelne sa v ostatných rokoch radil medzi favoritov na Hartovu trofej.

Podobne je na tom aj David Pastrňák z Bostonu, ktorého „cap-hit“ je 6,67 milióna dolárov. On a Calle Jarnkrok z Nashvillu, ktorý ročne zarobí len dva milióny dolárov, dostali zhodne 14 % hlasov. Kevin Labanc a jeho miliónový kontrakt so Sharks zaujal 10 % agentov.

Agenti tiež hlasovali o generálnom manažérovi, s ktorým sa im najlepšie obchoduje. Až 29 % hlasov získal Kyle Dubas z Toronta. Nikto iný nezískal viac ako jeden hlas. Najťažšie sa agentom pritom vyjednáva s Louom Lamoriellom, ktorého práve Dubas v Toronte nahrádzal.

Odporúčame:
Lamoriello vs. Dubas – kto vedie súboj po rošáde v Toronte?



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL