Marner: Bolo by cool vyhrať Selkeho trofej

Hviezdny útočník Toronta Mitchell Marner je známy najmä pre svoje ofenzívne schopnosti, no tvrdí, že získanie ceny pre najlepšie brániaceho útočníka je niečo, čo by rád jedného dňa dosiahol.

„Cena, ktorú by bolo podľa mňa cool získať a byť s ňou spájaný, je Selkeho trofej,“ povedal Marner pre Podcast Connora Carricka.

„Hráči, ktorí sa vždy spomínajú v súvislosti so Selkeho trofejou, sú chlapci, ktorých sa na ľade každý obáva. Sú to hráči, o ktorých viete, že proti nim budete hrať a nebude to stáť za nič.“

Marner zaznamenal 57 bodov (16+51) a získal päť plusových bodov v 59 zápasoch predtým, ako NHL prerušila ročníka pre šírenie koronavírusu. V minulej sezóne si vytvoril osobné maximá s 26 gólmi, 68 asistenciami, 94 bodmi a 22 „pluskami“.

V 23 rokoch má za sebou v lige už 300 zápasov, v ktorých nazbieral 291 bodov za 83 gólov a 208 asistencií. Až v tomto ročníku sa stal aj súčasťou oslabení Maple Leafs, v ktorých viedol útočníkov tímu s priemerným časom 2:12. V NHL bol deviaty so 64 získanými pukmi. Jeho spoluhráč Auston Matthews ich získal 78.

Posledným krídelníkom, ktorý získal Selkeho trofej, bol Jere Lehtinen z Dallasu v roku 2003. Okrem neho ju získali aj Bob Gainey, Craig Ramsay a Dirk Graham. Trofej väčšinou putuje do rúk centrov. Naposledy ju získal Ryan O’Reilly zo St. Louis.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL