Video: Najpamätnejšie okamihy Mariána Hossu z troch finálových jázd po sebe

Marián Hossa sa stal jediným hráčom v histórii NHL, ktorý sa dostal do finále Stanleyho pohára trikrát po sebe s troma odlišnými tímami. Kanadská televízia Sportsnet si pripomenula najpamätnejšie chvíle tohto nepravdepodobného počinu.

Pre Hossu všetko začalo v sezóne 2007/08, v ktorej bol vymenený zo slabučkej Atlanty do ambiciózneho Pittsburghu. S ním to dotiahol až do finále, v ktorom však Penguins nestačili v šiestich zápasoch na Red Wings.

Trenčiansky odchovanec sa po sezóne stal voľným hráčom a na jeden rok zamieril do majstrovského Detroitu, v ktorom veril, že bude mať najlepšiu šancu na triumf. Finále z roku 2008 sa opakovalo, ale na smolu Hossu, tentoraz boli v siedmich zápasoch úspešnejší Penguins.

V ďalšom lete už Hossa riešil svoju dlhodobú istotu, ale zároveň chcel ísť do tímu so šancami bojovať o titul – podpísal 12-ročnú zmluvu s Blackhawks. Hneď v prvej sezóne sa dokázal so Chicagom opäť dostať do finále a na tretí pokus už bol úspešný, keď jeho tím zdolal Philadelphiu v šiestich zápasoch a „Hossova kliatba“ putovala do zabudnutia.

Hossa napokon k titulu z roku 2010 pridal aj ďalšie dva v rokoch 2013 a 2015.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 05. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL