McDavid a Draisaitl majú dôvod na sklamanie. Oilers tiež

Rozhodnutie nepokračovať v základnej časti sezóny NHL je dôvodom na sklamanie pre dvoch najproduktívnejších hráčov ligy. Navrhovaný formát play-off s 24 tímami zase bude sklamaním pre ich zamestnávateľa, tím Edmonton Oilers.

Edmonton bol pred prerušením sezóny vo forme, ale jeho umiestnenie v čase prerušenia, mu negarantuje účasť v prvom kole play-off pri navrhovanom formáte. Ako piaty tím Západnej konferencie by musel bojovať v predkole so Chicagom.

„Hoci je to nepríjemné, ostatné tímy sú na rovnakej lodi,“ podotkol Jim Parsons.

Z individuálneho hľadiska však môže nedohranie základnej časti mrzieť Leona Draisaitla, ktorý bol na čele kanadského bodovania so ziskom 43 gólov a 110 bodov. V druhej sezóne po sebe mal totiž šancu dosiahnuť na hranice 50 gólov a 100 bodov, čo v histórii NHL dokázalo len 15 hráčov.

Connor McDavid zase môže byť sklamaný z toho, že ročník ukončí s 97 bodmi po 64 zápasoch a nedosiahne tak na métu 100 bodov. Ak by odohral zvyšné zápasy základnej časti, mohol by sa stať 13. hráčom NHL, ktorý by danú métu pokoril štyrikrát po sebe. Tiež mu to zabráni v snahe dobehnúť Waynea Gretzkyho, ktorý to zvládol v siedmich ročníkoch v sérii.

Parsons pripomína, že na toto rozhodnutie doplatia aj iné hviezdy v lige, ako sú Alex Ovečkin z Washingtonu, Auston Matthews z Toronta a David Pastrňák z Bostonu, ktorí bojovali o post najlepšieho strelca a všetci traja boli blízko k 50-gólovej hranici.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL