Dĺžka sérií play-off je stále neuzatvorená. Doktor podmieňuje návrat NHL týmto

Hráči odobrili návrat sezóny 2019/20 vo formáte play-off s 24 tímami, ale stále je niekoľko záležitostí nezavretých. Medzi ne patrí aj dĺžka jednotlivých sérií play-off.

V návrhu stojí, že v predkole sa bude hrať na tri víťazné zápasy a od prvého kola až do finále klasickým sedemzápasovým formátom.

Hráči podľa Elliottea Friedmana najskôr bojovali proti tomu, aby sa v predkole hralo len na dva víťazné zápasy, ktoré boli tiež v hre. Tímy s lepšou základnou časťou sa totiž báli, že by takí rozdieloví hráči, ako Carey Price či Patrick Kane, dokázali pomôcť tímom, ktoré by sa za bežných okolností do play-off nedostali, k postupu do prvého kola.

Nakoniec sa podľa Pierra LeBruna už dospelo k dohode, že predkolo sa bude hrať na tri víťazné zápasy. Stále však nie je jasné, či sa budú hrať zvyšné kolá na štyri víťazné zápasy. V hre je stále aj skrátená alternatíva na tri víťazné duely. O všetkom budú zainteresované strany ešte diskutovať.

Doktor: Hráči by sa nemali vrátiť, ak nebudú mať istotu od ligy

Medzitým sa musia riešiť aj opatrenia, ktoré by pri návrate ochránili hráčov a všetkých ostatných zúčastnených ľudí pred koronavírusom. Expert na infekčné ochorenia, Dr. Andrew Morris, si myslí, že hráči by sa nemali vrátiť k hraniu, pokiaľ nebudú mať od ligy garantované, že im pokryje potenciálne dlhodobé náklady na liečbu, vrátane liekov, rehabilitácii, hospitalizácie či terapií.

„Mladí športovci o týchto veciach nepremýšľajú, pretože si myslia, že sú nedotknuteľní. Raz za čas sa však objavia aj mladí, zdraví ľudia, ktorí zažijú ťažkú chorobu a toto nie je výnimka. Bolo by nezvyčajné, ak by mladý, zdravý športovec zažil ťažký prejav koronavírusu a skončil na jednotke intenzívne starostlivosti, ale niekto vyhrá aj v lotérii. Hráči by mali chcieť, aby ich zdravotná starostlivosť a plat boli poistené, hlavne, ak na seba berú takéto zvýšené riziko,“ poznamenal pre TSN.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL