Dva tímy boli proti play-off s 24 tímami. Je nefér, tvrdí kapitán Montrealu

Nick Kypreos informuje, že dva popredné tímy z Východnej konferencie boli proti návrhu obnoviť sezónu s play-off vo formáte s 24 tímami. Paradoxne, aj zástupca tímu, ktorý z tohto formátu vyťažil najviac, tvrdí, že nejde o spravodlivé riešenie.

Hráči už súhlasne odhlasovali navrhovaný formát s tým, že sa o nejakých záležitostiach ešte bude rokovať. Zo strany tímov sa však odpoveďou „nie“ prezentovali údajne tímy Carolina Hurricanes a Tampa Bay Lightning.

Kypreos nešpecifikoval, prečo tak urobili, ale pošuškáva sa, že Carolina nebola spokojná s tým, že by musela v predkole čeliť Rangers, ktorí zažívali výbornú druhú polovicu sezóny a nebolo by prekvapením, ak by Hurricanes vyradili. Obavy Tampy sú nejasné, pretože by v predkole nehrala.

Weber: Play-off s 24 tímami je nefér

Z formátu by ťažil tím Montreal Canadiens, ktorý už nemal reálnu šancu postúpiť do bežného play-off, ale pri tomto modifikovanom uzatvára vybranú 12-ku tímov a bude mať šancu zabojovať v predkole o postup do prvého kola napriek tomu, že v celkovom ligovom poradí by sa radil až na 24. miesto.

Kapitán Canadiens Shea Weber je nadšený z toho, že bude mať so spoluhráčmi príležitosť zabojovať ešte o Stanleyho pohár, ale priznáva, že tento formát nemusí byť spravodlivý pre každého.

„Samozrejme, myslím si, že sme z toho nadšení. Myslím si, že je to spravodlivé pre všetky tímy, ktoré budú v play-off? Nie,“ povedal Weber pre TSN 1040. „Zároveň však platí, že nám to dáva šancu na úspech a príležitosť na pokračovanie v hraní.“

„Neboli sme oficiálne mimo play-off, ale bolo by veľmi ťažké, aby sme sa doň dostali. Toto nám teraz dodáva trochu nádeje. Na konci dňa si myslím, že bez ohľadu na to, či tam bude hviezdička, stále je to Stanleyho pohár.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL