Fehérváry bol opäť zaradený medzi najväčšie nádeje Capitals

Nedávno tím Washington Capitals predĺžil svoje partnerstvo s tímom Hershey Bears z nižšej AHL, v ktorom aj v súčasnosti dorastajú veľké nádeje. Do výberu piatich najväčších, ktoré budú mať šancu dostať sa v budúcej sezóne do prvého tímu, sa dostal aj Martin Fehérváry.

Slovenského obrancu spomenul Anthony Paradiso hneď ako prvého. Spomenul, že ho Capitals draftovali v roku 2018 z celkového 46. miesta a že ako kapitán patril k oporám slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta juniorov 2019. Označil ho za najviac pripravenú nádej organizácie na povýšenie do NHL.

„Má dobrú postavu a elitné korčuliarske schopnosti. Tento všestranný obranca bude mať veľkú šancu zaujať trénerov Capitals na budúcom tréningovom kempe,“ poznamenal.

Pripomenul tiež to, že dvadsaťročný bratislavský rodák, ktorý v tomto ročníku zaznamenal 14 kanadských a 15 plusových bodov v 56 zápasoch AHL, zažil svoj debut v NHL 2. októbra 2019 ešte ako devätnásťročný. Stal sa tak prvým tínedžerom draftovaným mimo prvého kola od roku 2017, ktorému sa to podarilo. Vtedy to bolo Samuel Girard. Prvý bod v NHL, asistenciu, si pripísal 8. februára.

A kto doplnil päťku veľkých nádejí? Krídelník Beck Malenstyn, center Brian Pinho, brankár Vítek Vaněček a obranca Alex Alexejev. Títo hráči podľa Paradisa dávajú Capitas nádej, že aj budúcnosť tímu vyzerá svetlo.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 05. 2020 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL