Vymení Buffalo generálneho manažéra? Majiteľka prezradila rozhodnutie

O istote generálneho manažéra tímu Buffalo Sabres by sa dalo polemizovať. Tieto polemiky však v utorok poslala do zabudnutia spolumajiteľka tímu Kim Pegulová. Tá potvrdila, že Jason Botterill bude späť v tíme aj v ročníku 2020/21.

„Uvedomujem si, že možno to nebude populárne medzi našimi fanúšikmi, ale my musíme robiť veci, o ktorých cítime, že sú správne,“ povedala Pegulová. „My máme o trochu viac informácií ako majú fanúšikovia a máme tu tiež niekoľko interných vecí, v ktorých vidíme pozitíva.“

Budúca sezóna bude pre Botterilla štvrtá v aktuálnej pozícii po tom, čo predtým pôsobil medzi rokmi 2009 až 2017 ako asistent generálneho manažéra Pittsburghu.

Botterill za krátky čas dohliadal na niekoľko zaujímavých transakcií, vrátane výmen Ryana O’Reillyho, Evandera Kane a Robina Lehnera, či zisku Jeffa Skinnera. Na lavičku tiež priniesol Phila Housleyho, ktorého po dvoch sezónach nahradil Ralphom Kruegerom.

Hoci sa Sabres nedostali do play-off od roku 2012 a v tejto sezóne skončili na 13. mieste Východnej konferencie s bilanciou 30-31-8, možno v organizácii pozorovať pomalý posun vpred.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL