Poputuje do Bostonu aj Vezinova trofej? Tuukka patrí medzi elitu, tvrdí Halák

Boston v tejto sezóne získal Prezidentovu trofej a jeho brankári Jenningsovu. Tuukka Rask predvádzal také výkony, že by nebolo prekvapujúce, ak by si vyslúžil aj Vezinovu trofej.

Panel 18 odborníkov z oficiálnej ligovej stránky tentoraz hlasoval o favoritoch na cenu pre najlepšieho brankára, pričom práve skúsený Fín, ktorý už jednu Vezinovu trofej v zbierke má, získal najviac hlasov na prvé miesto (10) aj najviac bodov – 80.

V tomto ročníku zasiahol Rask do 41 zápasov, v ktorých mal bilanciu 26-8-6. Ligu viedol s priemerom 2,12 inkasovaného gólu na zápas a bol druhý s 92,9% úspešnosťou zákrokov. Druhý bol aj s piatimi čistými kontami.

„Tuukka ukázal, že je jedným z najlepších brankárov v tejto lige. Bojuje v každom zápase, na každom tréningu. Chce vyhrávať. To je aj váš najväčší cieľ. Sme v rovnakom tíme, takže on chce chytať a ak by som povedal, že ja nie, tak by som klamal. Chcem tiež chytať, ale zároveň platí, že sme spoluhráčmi a chceme vyhrávať ako tím,“ povedal o ňom Jaroslav Halák, ktorý v tomto ročníku získal svoju druhú Jenningsovu trofej.

Po štyri hlasy na prvé miesto dostali brankári, ktorí v hlasovaní doplnili Raska na pomyselnom stupni víťazov. Druhý skončil so 68 bodmi Connor Hellebuyck z Winnipegu a tretí s 56 bodmi Andrej Vasilevskij z Tampy Bay. Dokopy dostalo aspoň hlas 11 mužov v maskách.

Výsledky hlasovania: Tuukka Rask, Bruins, 80 bodov; Connor Hellebuyck, Jets, 68 bodov; Andrej Vasilevskij, Lightning, 56 bodov; Ben Bishop, Stars, 26 bodov; Jordan Binnington, Blues, 15 bodov; Elvis Merzlikins, Blue Jackets, 8 bodov; Tristan Jarry, Penguins, 7 bodov; Jacob Markstrom, Canucks, 5 bodov; Frederik Andersen, Maple Leafs, 3 body; Carter Hart, Flyers, 1 bod; Pavel Francouz, Avalanche, 1 bod.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 05. 2020 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL